Maak jij van je huis een droomhuis? Een nieuwe keuken, eindelijk die andere badkamer? Een zolder vol licht en ruimte met een dakkapel? Een serre om je tuin bij je woonkamer te betrekken? Of wil je jouw energierekening verlagen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het milieu met zonnepanelen? Wat je ook in huis gaat verbouwen, een verbouwing kost een hoop geld. Alles in één keer regelen is vaak voordeliger maar het kan ook behoorlijk in de papieren lopen. Daarom zijn er ook mogelijkheden om je verbouwing te financieren. Omdat financiering geld kost, is het zinvol om je hier goed in te verdiepen. Kredietverstrekkers.com heeft alle informatie voor je verzameld. Daarnaast vind je hier verschillende aanbieders waar je tegen gunstige tarieven je financiering kunt regelen. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij in zee gaat.

Mogelijkheden om je verbouwing te financieren

Voor het financieren van een verbouwing zijn verschillende mogelijkheden:
  • Verhogen van de hypotheek
  • Tweede hypotheek
  • Persoonlijke lening
  • Doorlopend krediet

Financiering via de hypotheek

Als je jouw hypotheek wilt verhogen om je verbouwing te financieren of een tweede hypotheek wilt nemen dan gaat dat vrijwel altijd via de bank. De rente die je betaalt is meestal lager dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar er zitten wel een hoop andere kosten aan vast. Zo betaal je kosten voor advies, taxatie en de notaris. Dit zijn behoorlijke bedragen dus het is wel zinvol om na te rekenen of een lagere rente wel opweegt tegen de hoge kosten. Daarnaast staan veel woningen ‘onder water’. Dit betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning. Als dat het geval is, dan zal de hypotheekverstrekker geen extra geld meer willen lenen op je hypotheek.
Verbouwing financieren

Een verbouwing financieren met een persoonlijke lening

Als je alleen een keuken of een badkamer laat plaatsen dan weet je vooraf wel wat de kosten zullen zijn. Vaak betaal je een all-in prijs inclusief montage en is het duidelijk wat het totaalbedrag is. Je weet dus ook wat je nodig hebt om je verbouwing te financieren. In dat geval kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Bij deze leenvorm weet je vooraf wat het kost om jouw verbouwing te financieren. Er is sprake van een vast rentepercentage en een vaste looptijd. Doordat alles al vaststaat, kun je gemakkelijk de verschillende varianten vergelijken. Er zijn verschillende aanbieders die een persoonlijke lening aanbieden om je verbouwing te financieren. Op Kredietverstrekkers.com kun je deze vinden.

Rente fiscaal aftrekbaar

Als een persoonlijke lening gebruikt wordt om een verbouwing te financieren dan is de rente aftrekbaar. Deze fiscale voordelen gelden alleen bij een persoonlijke lening en je moet kunnen aantonen dat de lening is gebruikt voor het financieren van de verbouwing. Je kunt de rente aftrekken tot 6 maanden na het afsluiten van de lening. Op de website van de Belastingdienst vind je hier meer informatie over.

Onduidelijkheid over de totale kosten van de verbouwing

Als je gaat verbouwen is het niet altijd duidelijk wat de totale kosten zullen zijn. Zeker bij grootschalige verbouwingen is niet altijd duidelijk wat je aan zult treffen en wat er aan extra kosten bij gaat komen. In dat geval is een persoonlijke lening misschien niet toereikend. En hoe vervelend is het als tijdens de verbouwing alsnog blijkt dat het geld op is. Bijlenen is bij een persoonlijke lening niet mogelijk en een nieuwe lening afsluiten kan dan ook lastig worden. En teveel lenen is ook zonde want je betaalt daar natuurlijk wel rente over dus dan ben je duurder uit. Als je vooraf moeilijk kunt inschatten wat de kosten van een verbouwing zijn, is een doorlopend krediet een goede keuze.
Verbouwing financieren

De meest flexibele leenvorm: het doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet krijg je de beschikking over een maximaal leenbedrag. Je bepaalt zelf hoeveel je daarvan opneemt en wanneer. De rente is variabel, deze kan dus veranderen in de looptijd van de lening maar je betaalt alleen over het bedrag dat je ook daadwerkelijk opneemt. Maandelijks betaal je aflossing en rente en het afgeloste bedrag kun je ook weer opnieuw opnemen. Deze vorm van financieren is het meest flexibel. Zeker bij een grootschalige verbouwing waarbij je niet weet wat je kunt verwachten, is dit een goede manier van financieren. Het vereist wel discipline om het doorlopend krediet ook daadwerkelijk af te lossen omdat de lening anders heel lang blijft doorlopen en het een dure aangelegenheid wordt. Ook hiervoor geldt, vergelijk goed de verschillende aanbieders en hun voorwaarden om zo tot de meest voordelige lening te komen.

Boetevrij aflossen

Als je een lening hebt, wil je daar graag zo snel mogelijk weer vanaf. Geld lenen kost immers geld en ondanks dat je maandelijks aflost, blijf je over de openstaande som nog steeds rente betalen. En die rente is vaak redelijk hoog. Extra aflossen als je jouw vakantiegeld of 13e maand hebt ontvangen kan dus prettig zijn. Maar niet als daar hoge kosten aan verbonden zijn. Als jij tussentijds wil aflossen, moet je goed opletten of je boetevrij kunt aflossen. En zo niet, wat daar dan de kosten van zijn. Deze informatie kun je meenemen in je keuze voor een geldverstrekker.
Verbouwing financieren

Aanbod naar aanleiding van een adviesgesprek

Bij Geldshop.nl kun je een adviesgesprek aanvragen. Een adviseur neemt jouw financiële situatie en jouw wensen en behoeften met je door en op basis daarvan wordt je leenbehoefte in kaart gebracht. Je krijgt dan een aanbod voor jouw specifieke situatie. Zelf vergelijken hoeft dan niet meer, dat doen zij voor jou. Prettig, omdat je dan zeker weet dat je jouw verbouwing kunt financieren op de meest voordelige manier. Je kunt hier ook direct een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. Hoe het aanvragen van een lening in zijn werk gaat en welke gegevens je hiervoor nodig hebt lees je hier.
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This