In sommige gevallen is het denkbaar dat je even snel cash nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een dure auto reparatie die je er eigenlijk niet bij kunt hebben, of je wilt graag op vakantie maar komt net wat geld tekort.

Je kunt dan een minilening afsluiten bij een kredietverstrekker. Het is ook mogelijk om een klein bedrag te lenen zonder BKR-toetsing. Wel zo handig wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt en toch snel cash wilt lenen.

Gemakkelijk online aanvragen

Het afsluiten van een lening klinkt misschien heel ingewikkeld, maar eigenlijk is een lening tegenwoordig heel gemakkelijk online aan te vragen. Over het algemeen geldt wel dat hoe hoger het bedrag is dat je wilt lenen, hoe meer papierwerk en dergelijke erbij komt kijken. En natuurlijk wil je je dan goed inlezen in de voorwaarden. Echter is het bij snel cash lenen anders. In de meeste gevallen kies je dan namelijk voor een minilening, ook wel flitskrediet genoemd. Een minilening is een uitkomst wanneer je snel cash nodig hebt, bijvoorbeeld om een onverwachte rekening te kunnen betalen die niet kan wachten. Of je hebt dringend een nieuwe wasmachine nodig en ziet een mooie aanbieding voorbij komen. Deze kans wil je natuurlijk niet laten schieten en je kunt dan een minilening afsluiten om de tijd tussen twee salarissen te overbruggen. Op deze manier kun je ook verantwoord lenen want je weet dat je bij je volgende salaris de lening weer zonder problemen kunt aflossen.

Wat is een minilening?

Een minilening is een flexibele vorm van lenen en vergelijkbaar met een persoonlijke lening, alleen gaat het bij een minilening om kleine bedragen. Voorwaarde voor het afsluiten van deze leenvorm is vaak wel dat je minimaal 21 jaar oud bent en beschikt over een Nederlands paspoort. Meestal kun je bij een minilening een bedrag lenen tussen de €100 en €1500. Ook heeft een minilening een kortere looptijd. In de meeste gevallen moet je je lening al binnen 45 dagen terugbetalen. Dit is wel een belangrijk punt waar je op moet letten, zodat je zeker weet dat je probleemloos af kunt lossen. Deze termijn begint te lopen direct nadat je het geld hebt ontvangen. Ook voorziet de minilening in de behoefte om zonder BKR check toch een lening te kunnen krijgen. Dit is mogelijk omdat het om kleine bedragen gaat. Kijk bijvoorbeeld eens op Ferratum.nl. Zij hebben een zogeheten ‘’Snel Geld Lenen Service’’. Dit houdt in dat u het bedrag na akkoord al binnen 24 uur op uw rekening heeft staan. Via de website kun je invullen hoeveel geld je nodig hebt en wat je gewenste looptijd is. Daarna moet je een garantsteller kiezen.
Snel cash

Geen BKR-toetsing, wel een garantsteller

Je staat bij het BKR geregistreerd als je in het verleden al eens een lening hebt aangevraagd. Ook rood staan en je creditcard vallen hieronder. Dit kan het soms moeilijker maken om opnieuw een lening aan te vragen. Daarnaast kost het doorgaans ook veel extra tijd die je niet hebt wanneer je snel wat extra cash nodig hebt. Bij Ferratum is het dus mogelijk om snel cash aan te vragen zonder BKR-toetsing. Wel moet je dus een garantsteller aandragen. Hiermee hoopt de kredietverstrekker zijn risico te minimaliseren. De garantsteller staat dus garant voor de minilening die je afsluit en zal de lening moeten aflossen wanneer jij dit onverhoopt niet kunt. Dit kan bijvoorbeeld iemand uit je omgeving zijn zoals ouders of broers/zussen. Deze persoonlijke garantsteller moet aan kunnen tonen dat hij of zij eventueel de financiële middelen heeft om de lening terug te betalen. Daarom moet deze persoon ook een bankafschrift aanleveren. Vind je het niet zo fijn om iemand uit je naaste omgeving hierbij te betrekken? Dan kun je ook kiezen voor een externe garantsteller. Hierdoor kun je alsnog snel een lening aanvragen maar betaal je wel extra kosten.

Geld lenen kost geld

Wanneer je al eens op de websites van verschillende kredietverstrekkers hebt gekeken, zie je het overal al staan: Geld lenen kost geld. Ook wij kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken. Kredietverstrekkers willen natuurlijk ook winst maken en dit gebeurt in de vorm van rente die jij over je minilening betaalt. Let dus goed op de aanbieders met de laagste rentepercentages om je lening zo voordelig mogelijk af te sluiten.
Snel cash

Binnen 24 uur geld op je rekening

Je kunt je krediet online aanvragen. Zo heb je snel cash en je hoeft er niet eerst voor naar de bank. Je hebt het geld dan al binnen 24 uur op je rekening staan. Je hoeft alleen de volgende vijf stappen te doorlopen:

Je hoeft alleen de volgende vijf stappen te doorlopen:

  • Kies het bedrag dat je wilt lenen en het aantal dagen dat je nodig hebt om de lening terug te betalen.
  • Upload de juiste bestanden (geldige ID-kaart et cetera).
  • Kies jouw garantsteller (persoonlijk of extern).
  • Verifieer jouw rekening eenvoudig via iDeal.
  • Nu kun je de aanvraag versturen!

Korte looptijd

Kortom, het aanvragen van een minilening is een prima optie wanneer de maand net iets langer is dan je salaris, of wanneer je een aankoop moet doen die niet kan wachten. Het is dan ook niet voor niets dat de minilening de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het is snel en erg gemakkelijk om online aan te vragen. Het voordeel is ook dat een minilening gepaard gaat met een korte looptijd. Hierdoor ben je niet jarenlang aan het afbetalen. Hier zit echt wel een addertje onder het gras: de looptijd is altijd erg kort, dus zorg dat je het geld ook daadwerkelijk binnen de gestelde termijn kunt terugbetalen.Daarnaast hebben wij de beste aanbieders van minileningen al voor jou gevonden. Dit scheelt je een hoop uitzoekwerk, zodat je snel cash hebt!
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This