Heb jij in het verleden een persoonlijke lening afgesloten dan is de kans groot dat je hier een hoge rente voor betaalt. Een stuk hoger dan de huidige rente.

Om jouw maandlasten te verlagen en te profiteren van de lagere rente kun je jouw persoonlijke lening oversluiten. Je lost dan je lening vroegtijdig af met een nieuwe lening tegen een lagere rente. Of dit voor jou ook voordelig kan zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Kredietverstrekkers.com vertelt je graag meer over de mogelijkheden om je persoonlijke lening over te sluiten.

Breng de kosten van je huidige persoonlijke lening in kaart

Bij een persoonlijke lening staan bij het aangaan van de lening een aantal zaken vast: het te lenen bedrag, de looptijd van de lening en de rente. Er wordt dus gebruik gemaakt van een vaste rente. Dit heeft voor- en nadelen. Omdat de rente de afgelopen jaren sterk gedaald is, is de vaste rente eerder een nadeel dan een voordeel. Je profiteert immers niet van de lage rente. Je kunt met al deze vaste waarden goed berekenen wat de kosten van jouw lening zijn. Ook kun je aan de hand van het resterende bedrag en de resterende looptijd berekenen wat vanaf nu de kosten zijn om jouw lening in de huidige vorm af te lossen. De uitkomst van deze rekensom is de basis om te kijken of je jouw persoonlijke lening kunt oversluiten.

Wat zijn de kosten van vroegtijdig aflossen?

De volgende stap is achterhalen of je boetevrij kan aflossen. De kans is aanwezig dat er toch een boete moet worden betaald wanneer je vervroegd wilt aflossen. Deze boete is een vergoeding voor de misgelopen rente van de lening. De rente bestaat namelijk voor een deel uit winstmarge maar ook uit kosten die zij zelf hebben moeten maken om het geld te lenen. Toen jij het geld ontving, heeft de kredietverstrekker dat ook moeten lenen tegen de rente van dat moment. En die kosten willen zij natuurlijk wel terug. Je kunt de hoogte van de boete opvragen bij je leningverstrekker.
Persoonlijke lening oversluiten?

Bereken de kosten voor je nieuwe lening

Om te bepalen of jouw persoonlijke lening oversluiten voordelig is in jouw situatie kun je nu offertes aanvragen. Je kunt zelf al een kleine berekening maken om te bepalen of het zinvol is. Aan de hand van het nieuwe leenbedrag (dit is gelijk aan het bedrag wat nog open staat van je huidige persoonlijke lening), de nieuwe rente en de nieuwe looptijd kun je berekenen wat de kosten van een nieuwe lening zijn. Hier tel je de vervolgens de boete voor het vervroegd aflossen bij op. Je weet nu de kosten voor het oversluiten van jouw persoonlijke lening. Is dit bedrag lager dan de kosten om je huidige lening te handhaven? Dan is het dus voordeliger om je persoonlijke lening over te sluiten.

Advies op maat met een gratis adviesgesprek

Wanneer je een offerte aanvraagt, dan moet je ook aangeven voor welk doel je een lening af wilt sluiten. Je kunt hier dan ook aangeven dat je jouw huidige persoonlijke lening wilt oversluiten. Bij je aanvraag geef je dan aan welke lening je nu hebt, welk bedrag je geleend hebt en wat nu nog openstaat. Bij Geldshop.nl heb je daarnaast ook de mogelijkheid tot een gratis adviesgesprek. Je wordt dan gebeld door een adviseur die niet alleen jouw aanvraag met je doorneemt maar ook jouw huidige persoonlijke situatie onder de loep neemt. De adviseur denkt met je mee over de beste oplossing. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat het in jouw situatie met jouw financiële draagkracht gunstiger is om wel hetzelfde maandbedrag te blijven betalen dat je nu ook betaalt maar dat je door de lagere rente je lening sneller hebt afgelost.

Kortom, met een adviesgesprek krijg je echt advies op maat en weet je zeker dat je een lening afsluit die zowel voordelig als verantwoord is. Het doel van een persoonlijke lening oversluiten is immers om er financieel op vooruit te gaan en niet om in de financiële problemen te komen doordat een lening toch duurder uitpakt dan vooraf voorzien. De adviseur maakt op basis van het adviesgesprek een offerte op maat. Wil je geen adviesgesprek dan krijg je een aantal offertes en kun je zelf bekijken welke lening jou het beste lijkt.

Persoonlijke lening oversluiten

Extra geld lenen bij het oversluiten van je persoonlijke lening

Heb je op dit moment geld nodig maar heb je ook nog een persoonlijke lening lopen? Over het algemeen kun je dan geen nieuwe lening afsluiten maar het is wel mogelijk om je huidige lening over te sluiten en dan een hoger bedrag te lenen. Je sluit dan bijvoorbeeld een nieuwe lening af voor € 20.000 waarvan € 15.000 wordt gebruikt om jouw huidige persoonlijke lening af te lossen en je kunt daarbij dus 5.000 euro lenen. Je nieuwe lening wordt dan € 20.000 maar tegen een lagere rente. Je oude lening wordt door je nieuwe kredietverstrekker afgelost en het extra te lenen bedrag ontvang je op je eigen rekening.

Waar wordt op getoetst?

Of het voor jou ook mogelijk is om extra geld te lenen wanneer je jouw persoonlijke lening wilt oversluiten, is afhankelijk van je financiële situatie. Hiervoor wordt naar dezelfde aspecten gekeken als bij het afsluiten van een nieuwe lening: jouw salaris en dat van je eventuele partner, je woonlasten en de stabiliteit van je inkomen. Ook wordt er opnieuw getoetst bij Bureau Krediet Registratie. Dit geldt trouwens ook wanneer je alleen je persoonlijke lening wilt oversluiten. Je nieuwe kredietverstrekker wil immers zo weinig mogelijk risico lopen en als blijkt dat jij betaalachterstanden hebt of had bij je huidige lening, dan zal een nieuwe kredietmaatschappij dat risico wellicht niet willen lopen.
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

14 APRIL 2018

Snel geld lenen zonder...

Er zijn verschillende aanbieders waar je snel geld kunt lenen zonder...

Share This