Een lening aanvragen was nog nooit zo makkelijk. Je kunt bij veel verschillende aanbieders online krediet aanvragen. Maar hoe gemakkelijk ook, geld lenen kost geld en het is goed om je daar bewust van te zijn.

Het wegvallen van de drempel

Vroeger moest je voor een lening naar de bank. Dit kost tijd en moeite en niet iedereen vindt het prettig om geld te lenen en dat kenbaar te moeten maken. Dit zorgde voor een drempel. Online krediet aanvragen kan gewoon vanuit je eigen huis en met een paar klikken kun je beschikken over extra geld. De richtlijnen zijn strenger geworden en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt dit goed in de gaten. Dit om mensen te beschermen om niet in de financiële problemen te komen. Toch is het nog steeds belangrijk om je goed te laten informeren om zo op een verantwoorde manier geld te lenen.
Online krediet aanvragen

Het bepalen van je leendoel en de leensom

De eerste stap is bedenken of geld lenen echt nodig is en hoeveel je dan nodig hebt. Wees je ervan bewust dat geld lenen geld kost dus leen alleen wat je echt nodig hebt. Bedenk goed waar je het extra geld voor wilt gebruiken. Voor een auto, vakantie, verbouwing, het oversluiten van een andere lening of voor extra bestedingsruimte. Je leendoel kan belangrijk zijn omdat je, als je bijvoorbeeld een lening afsluit om je huis te verbouwen, profijt kunt hebben van fiscale voordelen. Als je weet hoeveel geld je voor welk doel wilt lenen, kun je gaan kijken of dit ook mogelijk is en vervolgens online krediet aanvragen. Op veel websites kun je berekenen wat je maximale leenbedrag is. Dit wordt berekend op basis van jouw netto inkomen en dat van je eventuele partner en je netto woonlasten (de kale huur of hypotheeklasten). Het kan zijn dat je niet kunt lenen wat je voor ogen had maar het kan ook zijn dat je meer kunt lenen. Laat je dan niet verleiden om toch meer te lenen. Uiteindelijk moet je toch alles weer terugbetalen, vermeerderd met rente.

De flexibiliteit van een doorlopend krediet

Misschien heb je wel heel duidelijk voor ogen waarvoor je wilt lenen maar weet je nog niet precies hoeveel. Bijvoorbeeld omdat je echt nog niet weet hoe de kosten van de verbouwing zullen uitpakken of omdat je een rondreis gaat maken zonder vaststaand plan. In dat geval wil je een flexibele lening. Die is er in de vorm van een doorlopend krediet. Je kunt bij deze leenvorm heel flexibel over extra geld beschikken. Je krijgt een maximaal leenbedrag tot je beschikking en kunt zelf bepalen hoeveel je wanneer opneemt. In het geval van een verbouwing is dit handig omdat er rekeningen betaald moeten worden waarvan je nu nog niet precies weet hoe hoog ze zullen zijn. Elke maand los je een beetje af en betaal je rente. Wat je hebt afgelost kun je ook weer opnieuw opnemen. Het vergt dus wel wat discipline om de lening ook daadwerkelijk af te lossen want het is heel gemakkelijk om steeds weer wat op te nemen.

Wat heb je nodig bij het aanvragen van je krediet?

  • De ondertekende offerte
  • Een kopie van je legitimatiebewijs bijvoorbeeld paspoort, rijbewijs of ID-kaart
  • Een rekeningafschrift met daarop je woonlasten
  • Een recente loonstrook of specificatie van je pensioen of uitkering
  • In geval van oversluiting een kopie van je huidige lening

Toetsing en registratie bij het BKR

De meeste kredietverstrekkers zullen je aanvraag toetsen bij het BKR, het Bureau voor Krediet Registratie. Hier worden alle leningen geregistreerd maar ook bijvoorbeeld rekeningen bij postorderbedrijven of koop op afbetalingsregelingen. Als je altijd op tijd hebt betaald dan is er niets aan de hand. Je hebt dan een positieve BKR registratie. Als dat niet het geval is en je een negatieve registratie hebt, dan wordt het een ander verhaal. Het is dan voor leningverstrekkers niet aantrekkelijk om geld aan jou te lenen. Het risico op het niet terugkrijgen van de leensom is dan voor hen te groot. Dit is niet het geval bij elke negatieve registratie. Dit is afhankelijk van de code, die weergeeft wat de ernst van de situatie was. Je kunt zelf ook altijd je registratie opvragen bij het BKR zodat je weet of je leningaanvraag zin heeft. Als je een lening aanvraagt, zal deze ook bij het BKR geregistreerd worden.

Gemakkelijk en snel online geregeld

Online krediet aanvragen is dus heel gemakkelijk! Als je zelf vlot je stukken doorstuurt en er verder geen bijzonderheden of een negatieve BKR registratie zijn, dan kun je binnen een aantal werkdagen al geld op je rekening hebben staan. Heel gemakkelijk vanaf je eigen computer. Bij sommige aanbieders van leningen kun je kosteloos een adviesgesprek aanvragen. Je wordt dan gebeld of er komt iemand bij je langs om jouw financiële situatie en jouw wensen te bespreken. Op basis van dit gesprek worden jouw financiën in kaart gebracht en ontvang je een aanbod dat helemaal is afgestemd op jouw wensen en jouw specifieke situatie. Het voordeel van een adviesgesprek is dat je altijd volledig op de hoogte wordt gebracht. Ook kun je vragen stellen. De adviseur is doorgaans objectief en werkt voor een bemiddelaar waardoor je onafhankelijk advies krijgt dat echt helemaal op jouw wensen is afgestemd.
Online krediet aanvragen

Onthoud dan goed dat hier kosten aan verbonden zijn. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar om zo tot de beste lening te komen. Op Kredietverstrekkers.com lees je alle informatie en vind je geselecteerde aanbieders van verschillende soorten leningen. Zo kun je op verantwoorde wijze online krediet aanvragen.

Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This