Als je een klein bedrag wilt lenen dan spreek je van een minilening. Wil je een minilening aanvragen? Lees dan even verder.

Kredietverstrekkers.com zet de voor- en nadelen van een minilening voor je op een rij. Ook vertellen we je meer over hoe je een minilening kunt aanvragen.

Wat is een minilening?

Bij een minilening kun je een klein bedrag lenen. De minilening, ook wel flitskrediet genoemd, kenmerkt zich door een korte looptijd en een hoge rente. Een ander kenmerk van de minilening is het feit dat er geen BKR toetsing nodig is. Deze punten lichten we hieronder nog even toe:
EEN KLEIN BEDRAG LENEN

Bij een minilening kun je tussen de 100 en 1500 euro lenen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van jouw wensen en van je salaris. Overigens telt bij de beoordeling ook het salaris van je eventuele partner mee. Leningverstrekkers gaan er vanuit dat wanneer je samen een huishouden voert, je ook samen verantwoordelijk bent voor de financiële kant. Dit betekent dat je allebei aansprakelijk bent voor het terugbetalen van de lening. Je moet dus ook allebei je handtekening zetten.

KORTE LOOPTIJD

Omdat het zo’n klein bedrag is, moet de minilening op korte termijn worden terugbetaald. Meestal tussen de 2 weken en de 2 maanden, afhankelijk van de hoogte van de lening. Het is dus goed om te bedenken of je dit ook kan opbrengen.

HOGE RENTE

De rente van een minilening is relatief hoog. Dit komt niet alleen door het hogere risico maar ook omdat bij andere leningen de winstmarge wordt verspreid over een langere looptijd. De rente van een minilening kan oplopen tot wel 14%. De minilening wordt daarmee gezien als een dure lening.

GEEN BKR TOETSING

Bij het aanvragen van een minilening blijft het Bureau Krediet Registratie buiten schot. Dat betekent dat er geen toetsing plaatsvindt. Dus ook als je een negatieve BKR notering hebt, kun je een minilening aanvragen. Omdat de leningverstrekker toch iets van garantie wil hebben dat de lening terugbetaald wordt, heb je een garantsteller nodig. Je kunt kiezen voor iemand uit jouw omgeving, een persoonlijke garantsteller. Deze persoon staat garant voor het terugbetalen van jouw lening. Heb je geen persoonlijke garantsteller dan kun je kiezen voor een externe garantsteller via de leningverstrekker maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Wanneer is een minilening handig?

Een minilening is vooral handig als je niet structureel geld nodig hebt maar net wat tekort komt. Bijvoorbeeld omdat je auto net gerepareerd moet worden en je salaris nog niet gestort is. Is je wasmachine kapot gegaan terwijl je net op vakantie bent geweest? Of als je net tussen twee banen in zit en je even een salaris-gat hebt. Of heb je gewoon een voorschot op je salaris nodig? Door de korte looptijd en de hoge rente is het dus nodig om de lening binnen de gestelde tijd af te lossen. Bedenk voordat je een lening afsluit dus goed of je in staat bent om de aflossingen, inclusief rente, terug te betalen binnen de gestelde termijn.

Wil je wel geld lenen maar word je gehinderd door een negatieve BKR notering uit het verleden? Dan kun je met een minilening toch geld lenen. Heb je een negatieve BKR notering omdat je nu achterstanden en schulden hebt, dan kun je je afvragen of je er verstandig aan doet om weer een nieuwe lening af te sluiten.

De nadelen van een minilening

  • Het is een dure lening door de hoge rente
  • De lening moet op korte termijn worden afgelost
  • Je hebt een persoonlijke garantsteller nodig en als je die niet hebt betaal je weer extra kosten waardoor je lening nog duurder wordt.
  • Kies het bedrag dat je wilt lenen en de bijbehorende looptijd.
  • Om je te legitimeren kun je vervolgens een geldig legitimatiebewijs uploaden.
  • Vul je gegevens in.
  • Kies voor een persoonlijke of externe garantsteller.
  • Voor een persoonlijke garantsteller heb je nog een geldig legitimatiebewijs, een kopie van een bankafschrift en een getekende overeenkomst nodig van je garantsteller. Deze kun je per mail versturen. Bij een externe garantsteller hoef je niets te doen.
  • Verifieer nu je rekening door €0,01 over te maken naar de leningverstrekker.
  • Verstuur nu je aanvraag.

Het aanvragen van een minilening

Wil je een minilening aanvragen dan heb je een aantal dingen nodig. Als je zorgt dat je goed voorbereid bent als je jouw minilening aanvraagt, dan kun je binnen 24 uur het geld op je rekening hebben staan.

Een van de leningverstrekkers waar je een minilening kunt aanvragen is Ferratum. Hieronder lees je welke stappen je moet zetten om jouw minilening aan te vragen.

Wanneer je kiest voor een externe garantsteller heb je jouw geld snel op je rekening staan. Een persoonlijke garantsteller is goedkoper maar het kost iets meer tijd omdat de aangeleverde stukken eerst gecontroleerd moeten worden.

Een andere manier om een klein geldbedrag te lenen

Een andere manier om op korte termijn aan een klein bedrag te komen is om geld te lenen met onderpand. Juridisch gezien is dat geen echte lening maar verkoop met het recht om terug te kopen. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om juwelen of kunst in onderpand te geven. Dit kan bij een pandjeshuis.
Minilening aanvragen

Liever een groter bedrag lenen?

Wil je meer dan €1500 euro lenen dan kom je niet meer in aanmerking voor een minilening. Je kunt dan kiezen uit andere mogelijkheden zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke van deze leningen voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de mate van gewenste flexibiliteit en je leendoel. Deze leenvormen hebben hun eigen specifieke voor- en nadelen. Je leest hier meer over in de andere artikelen op Kredietverstrekkers.com.
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This