Wanneer je een klein bedrag nodig hebt, kun je kiezen voor een minikrediet (zonder BKR toetsing). Je leent dan een klein bedrag, bijvoorbeeld 500 of 1000 euro.

Een minilening heeft vaak een maximum van €1500. Dit is een ideale optie als je snel geld nodig hebt en dit ook weer snel kunt terugbetalen, bijvoorbeeld wanneer er onverwachts een huishoudelijk apparaat kapot gaat en je zit net tussen twee salarissen in.

Een minikrediet, ook wel minilening of flitskrediet genoemd, is dus een lening waarbij je snel de beschikking krijgt over extra geld. Er bestaat geen snellere manier om geld te lenen. Bij een akkoord op jouw aanvraag, heb je het geld al binnen 24 uur op je rekening.

Geld op korte termijn

De minilening is dus echt een korte termijn lening. Heb je snel geld nodig omdat je wasmachine onverwacht kapot is gegaan en je hebt een nieuwe nodig? Valt die autoreparatie opeens een stuk duurder uit? Of heb je net niet genoeg geld gespaard voor je vakantie en wil je geld lenen voor een caravan? In zulke gevallen is een minilening een mogelijkheid. Let wel op, je hebt snel geld tot je beschikking, maar moet het ook weer ontzettend snel terugbetalen. Je hebt vaak maximaal 62 dagen om het bedrag terug te betalen. De looptijd van de minilening is natuurlijk wel afhankelijk van het bedrag dat je leent. Hoe lager het bedrag dat je leent, hoe sneller je terug moet betalen. Het is dus belangrijk dat je op korte termijn weer inkomen hebt. Ga dus goed na of dit voor jou financieel haalbaar is.

Wanneer sluit je een minikrediet af?

  • Snel een klein bedrag nodig hebt voor een onverwachte uitgave
  • Niet zit te wachten op een hoop papierwerk en lange procedures
  • Niet structureel maar tijdelijk geld tekort komt
  • Een vast inkomen hebt om de lening snel terug te betalen

Een negatieve BKR registratie is geen probleem

Er zijn slechts enkele aanbieders van minikrediet zonder BKR-toetsing, waaronder Ferratum en Saldodipje. Saldodipje is een onderdeel van Ferratum, de Europees marktleider op het gebied van minileningen. Bij beide bedrijven kun je een lening aanvragen zonder afhankelijk te zijn van een BKR toetsing. Heb je bijvoorbeeld een negatieve BKR notering uit het verleden, dan kun je met een minilening toch een klein bedrag lenen. Bedenk wel goed of dit wel verstandig is, vooral wanneer je nog schulden hebt. Je moet de minilening namelijk al snel weer aflossen. Daarom kan het feit dat er geen BKR toetsing plaatsvindt ook als nadeel worden gezien want met een toetsing weet je zeker dat je verantwoord leent en niet in de financiële problemen komt. Het is bij een minilening dus zaak dat je dit goed uitzoekt zodat je verantwoord kunt lenen.

Zekerheid voor de leningverstrekker

Ondanks het feit dat een minikrediet zonder BKR toetsing is, wil de leningverstrekker natuurlijk toch enige zekerheid hebben en zichzelf indekken. Daarom heb je, ook bij een minilening, een garantsteller nodig. Dit kan een persoonlijke garantsteller zijn, bijvoorbeeld je partner of ouders. Wanneer jij onverhoopt niet de draagkracht hebt om de lening terug te betalen, zullen ze de kosten bij deze persoon gaan verhalen. Natuurlijk wil de leningverstrekker vooraf wel weten dat de persoonlijke garantsteller deze financiële last kan dragen. Je moet bij de aanvraag dus wel een recent bankafschrift aanleveren.

Heb je geen persoonlijke garantsteller of wil je iemand uit jouw persoonlijke omgeving hier niet mee belasten? Dan kun je ook kiezen voor een externe garantsteller. Deze garantsteller is onafhankelijk en zal het risico nemen om garant te staan gedurende de looptijd van jouw lening. In tegenstelling tot een persoonlijke garantsteller, is een externe garantsteller niet gratis. Lees de kleine lettertjes dus goed, want dit kan nog behoorlijk in de kosten lopen. Indien mogelijk is het dus zeker aan te raden om voor een persoonlijke garantsteller te kiezen.

Andere manieren om een klein bedrag te lenen

Past een minilening toch niet helemaal bij je of is het te risicovol voor jouw huidige situatie? Er zijn natuurlijk ook andere manieren om snel aan een beetje geld te komen. Zo kun je bijvoorbeeld geld lenen van familie of vrienden, mits je dit niet erg vind om te vragen. Je zit dan niet vast aan een bepaalde looptijd en kunt vooraf duidelijke afspraken maken over het terugbetalen. Ook ben je dan geen extra geld kwijt aan rente. Vind je dit ook geen prettig idee? Dan kun je er ook voor kiezen om geld te lenen bij een sociale bank. Dit zijn geen overheidsinstanties maar instellingen van lokale gemeenten. Niet iedere gemeente heeft een sociale bank. Vraag dit dus even na bij je eigen gemeente. Ook niet iedereen komt in aanmerking voor een lening bij een sociale bank, maar wanneer je in een problematische situatie zit of je lening bij een reguliere bank wordt geweigerd, kun je hier over het algemeen wel terecht.
Een laatste optie is om geld te lenen met onderpand. Onder onderpand vallen eigenlijk allerlei roerende en onroerende goederen die een bepaalde zekerheid geven aan de leningverstrekker. Wordt de lening niet terugbetaald, dan kan de leningverstrekker het onderpand verkopen om de lening mee af te lossen. Het meest bekende voorbeeld van lenen met onderpand is dan ook de hypothecaire lening, maar je kunt ook je auto of financiële bezittingen als onderpand gebruiken.
Minikrediet zonder bkr

Opnieuw een minilening aanvragen

Misschien heb je al eens eerder een minikrediet zonder BKR aangevraagd en heb je opnieuw wat geld nodig. In dat geval kun je bij de meeste leningverstrekkers gewoon opnieuw een minilening aanvragen en gaat dit vaak nog sneller omdat ze jouw gegevens al in het bezit hebben. Ook kun je alles online invullen en heb je de beschikking tot een klantenservice, dus altijd een snel antwoord op jouw vraag.

Wanneer jouw geldbehoefte vaker terugkeert, wordt het continu aanvragen van een minilening natuurlijk wel een dure aangelegenheid. De rente is immers behoorlijk fors vanwege het risico dat de leningverstrekker loopt. Dus heb je vaker wat extra geld nodig, dan kun je ook overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Je hebt dan vaak een lagere rente, en langer de tijd om de lening af te lossen.

Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This