Je huis verbouwen is een dure aangelegenheid en niet iedereen heeft genoeg reserves om die kosten zomaar te kunnen betalen. Het ophogen van je hypotheek is niet altijd een optie, ondanks dat de meeste verbouwingen wel de waarde van je woning verhogen. Het is dan mogelijk om een lening voor een verbouwing af te sluiten.

Van zonnepanelen tot serre

Een nieuwe keuken of badkamer, een dakkapel of zonnepanelen of toch een serre? Allemaal verbouwingen die veel voor je huis doen maar ook een boel geld kosten. Meer ruimte, meer licht, meer woongenot of lagere energiekosten. Allemaal bereikbaar met een verbouwing aan je woning. Om dit te bekostigen kun je een lening afsluiten voor een verbouwing. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.
Lening voor verbouwing
LENING VIA DE HYPOTHEEK

In sommige gevallen is het mogelijk om een lening af te sluiten via de hypotheek. De rente is dan vaak lager dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar er hangen ook meer kosten aan zoals taxatie- en notariskosten. Of deze kosten opwegen tegen de lage rente is afhankelijk van het bedrag dat je nodig hebt. Daarnaast is het alleen mogelijk om je hypotheek te verhogen als er sprake is van overwaarde, dus als de woning meer waard is of wordt door de verbouwing dan de hypotheek. Wanneer een lening voor een verbouwing via de hypotheek geen optie is zijn er ook andere mogelijkheden in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

PERSOONLIJKE LENING

Wanneer je een nieuwe keuken of badkamer wilt laten plaatsen, kun je vooraf een goede inschatting maken van de kosten en dus ook hoeveel extra geld je nodig hebt. In dat geval kun je kiezen voor een persoonlijke lening voor een verbouwing. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente en met een vaste looptijd. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Maar als je verbouwing toch duurder uitvalt, kun je geen geld bijlenen.

DOORLOPEND KREDIET

Is de keuken onderdeel van een grote verbouwing en weet je niet precies hoeveel alles gaat kosten? Dan kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. In dat geval spreek je met de leningverstrekker een maximaal bedrag af. Je bepaalt dan zelf welk bedrag je wanneer opneemt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt. Zeker bij een verbouwing heb je op deze manier veel flexibiliteit en ook als de verbouwing onverwacht toch hoger uitvalt, zal dat geen problemen opleveren. Je kunt ook de bedragen die je hebt afgelost gewoon weer opnemen. De rente die je betaalt is variabel. Dit betekent dat de rente gedurende de looptijd van de lening hoger of lager kan worden. Dit zorgt ervoor dat je vooraf niet precies weet hoeveel je lening voor de verbouwing gaat kosten.

Rente fiscaal aftrekbaar

In veel gevallen is de rente die je betaalt voor de lening voor je verbouwing, net zoals de hypotheekrente, fiscaal aftrekbaar. De rente van een zogeheten verbouwingslening is tot 6 maanden na het afsluiten van de lening aftrekbaar. Dit geldt alleen bij een persoonlijke lening en niet bij een doorlopend krediet. Door deze belastingvoordelen kan een persoonlijke lening dus interessanter zijn voor een lening voor een verbouwing. Op de website van de Belastingdienst kun je meer informatie vinden over deze fiscale voordelen.

Verantwoord een lening aanvragen bij Geldshop.nl

Bij www.geldshop.nl kun je online je lening aanvragen. Je kunt kiezen voor een adviesgesprek. Binnen een werkdag na het ontvangen van jouw aanvraag neemt een van de adviseurs telefonisch contact met je op. De adviseur zal je vragen stellen over het doel van de lening, jouw eigen financiële situatie en je wensen. Op basis hiervan maakt de adviseur een uitgebreide risico inventarisatie. Vervolgens ontvang je een concreet advies voor een specifieke lening. De offerte ontvang je dan per mail of post. Dit advies is volledig vrijblijvend en kosteloos. Kun je je vinden in dit advies? Dan kun je de offerte ondertekenen en retour sturen. Je kunt er ook voor kiezen om een offerte aan te vragen zonder adviesgesprek, dit wordt execution only genoemd.

Heb je tijdens de aanvraag van jouw lening voor de verbouwing nog vragen? Dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Geldshop.nl.  

Je hebt volgende documenten nodig:

  • Paspoort: de gegevens van jou en je eventuele partner
  • Bewijs van inkomen zoals een loonstrook, uitkeringsspecificatie of pensioenspecificatie
  • Bankafschriften met daarop het bedrag dat je aan huur of hypotheek betaalt
  • In geval van een bestaande lening, het saldo overzicht met daarop aflossingen

Toetsing bij Bureau Krediet Registratie

De meeste kredietverstrekkers toetsen jouw aanvraag bij het Bureau Krediet Registratie. Hier worden alle leningen en kredieten bijgehouden. Heb je geen registratie of een positieve registratie dan is er niets aan de hand. In het geval van een negatieve registratie kan het zijn dat de aanvraag voor jouw lening wordt afgewezen. Om financiële problemen bij jou te voorkomen of omdat de risico’s voor de geldverstrekker te groot zijn. Op de website van BKR kun je hier meer informatie over vinden.

Eindelijk die droombadkamer? Of een ruime zolder met een dakkapel? Of toch die serre voor extra licht en ruimte? Of wil je een bijdrage aan het milieu leveren en besparen op je energierekening met zonnepanelen? Hoe je jouw woning ook wilt verbouwen om van je huis een droomhuis te maken, met een lening voor jouw verbouwing komen al jouw wensen uit.

Geld lenen kost geld

Maar let op, geld lenen kost geld. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent en vergelijk de verschillende mogelijkheden om zo tot een goede en verantwoorde keuze te komen. Bij veel kredietverstrekkers kun je zowel een persoonlijke lening afsluiten als een doorlopend krediet aanvragen. Vergelijk dus niet alleen de verschillende leningtypen maar ook verschillende aanbieders. Rentetarieven, looptijd en eventuele aanvullende kosten kunnen verschillen. Bij Kredietverstrekkers.com vind je alle informatie die je nodig hebt om op verantwoorde wijze de meest voordelige lening af te sluiten voor jouw situatie, op basis van jouw inkomen en vaste lasten.
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This