Even snel wat geld nodig voor een onverwachte uitgaven?

Een klein bedrag lenen is mogelijk door middel van een minilening. Met een mini lening leen je een klein bedrag dat je binnen een beperkte termijn ook weer afbetaalt.

Wat is een minilening?

Een minilening, ook wel een flitskrediet of een kleine lening genoemd, sluit je af wanneer je een klein bedrag wilt lenen. Dit is handig om kleine, onverwachte uitgaven mee te financieren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw wasmachine stuk gaat, maar je hebt even geen geld om deze te laten repareren. Wanneer je geen andere mogelijkheden hebt om geld te lenen of ergens anders je was te doen, helpt een minilening je uit de brand.

Wanneer een klein bedrag lenen?

Een voorbeeld werd net al genoemd: je wasmachine gaat stuk en deze moet zo snel mogelijk gerepareerd worden, of erger: er moet een hele nieuwe wasmachine komen. Dit zijn onverwachte kosten waarvoor je het geld wellicht niet altijd voorhanden hebt. Ook als je auto bijvoorbeeld kapot gaat, wil je deze zo snel mogelijk laten repareren. Een minilening kan ook een uitkomst zijn om de periode tussen 2 salarissen tijdelijk te overbruggen. Het bedrag dat je geleend hebt, kun je dan terugbetalen wanneer je je volgende salaris hebt ontvangen.
Klein bedrag lenen
Net als bij andere leningen, kost een minilening geld. Vaak liggen de rentepercentages hoger dan bij andere leningen. Zorg er dus voor dat je er zeker van bent dat je een wilt minilening afsluiten en dat je op de hoogte bent van alle voorwaarden.

Waar kun je terecht voor een kleine lening?

Er zijn diverse aanbieders die mini leningen verstrekken. Bij Saldodipje en Ferratum kun je bijvoorbeeld terecht voor een kleine lening met een leenbedrag vanaf €100,- tot en met €1.500. Via de website kun je snel en gemakkelijk aangeven welk bedrag je wilt lenen en wanneer je het weer terugbetaalt. Je kunt kiezen uit de volgende looptijden: 15 dagen, 30 dagen, 45 dagen en 62 dagen. De rente bedraagt 13,99%. Niet alle combinaties van looptijden en leenbedragen zijn mogelijk. Wil je bijvoorbeeld €100,- lenen? Dan dien je dit bedrag inclusief rente terug te betalen na 15 of 30 dagen. Bij hogere bedragen kun je ook kiezen voor een looptijd van 62 dagen (2 maanden). De lening moet dan 15, 30, 45 of 62 dagen na de uitbetaling terug zijn betaald. Wanneer je voor de eerste keer een bedrag leent, kun je tot maximaal een bepaald bedrag lenen. Er wordt een kredietcontrole uitgevoerd, hierdoor kan het te lenen bedrag ook lager uitvallen.
Klein bedrag lenen

Makkelijk en snel lenen

Wanneer je een klein bedrag wilt lenen, wil je dit makkelijk en snel kunnen regelen. Bij aanbieders van minileningen heb je meestal snel een kleine lening afgesloten. Je kunt de aanvraag online doen via de website. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan heb je het geld snel, binnen 24 uur nog, op je rekening.

Let op: klein bedrag lenen kost óók geld

Wellicht denk je bij een kleine lening, dat je niet te maken hebt met extra kosten. Helaas is dit wel het geval. De rentepercentages liggen hoger dan bij andere leningen en ook moet je een persoonlijke garantsteller kunnen aandragen, iemand die je kent en die garant kan staan voor de lening. Dit kan bijvoorbeeld een ouder, familielid, een vriend of kennis zijn. Bij de aanvraag lever je ook de gegevens aan van deze garantsteller: een kopie van een geldig Nederlands identiteitsbewijs en een recent bankafschrift (screenshot, foto of kopie). Ook moet de garantsteller een overeenkomst ondertekenen. Kun je geen persoonlijke garantsteller aandragen? Dan kun je ook gebruikmaken van een externe garantsteller, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van het leenbedrag en het looptermijn. Ter indicatie: leen je €100,- euro met een looptermijn van 15 dagen? Dan betaal je €25,- aan extra kosten wanneer je geen garantsteller hebt.

Voorwaarden

Wil je een kleine lening afsluiten? Zorg er dan voor dat je aan de voorwaarden voldoet. De volgende voorwaarden worden gesteld aan het afsluiten van een minilening:
  • Je dient woonachtig te zijn in Nederland en in het bezit te zijn van een Nederlandse verblijfsvergunning;
  • Je bent minimaal 21 jaar en maximaal 65 jaar oud;
  • Je moet het leenbedrag binnen een korte looptijd kunnen terugbetalen;
  • Je moet een vast en stabiel inkomen hebben;

Alternatieven

Wanneer je een klein bedrag lenen wilt, kun je dit afsluiten bij een aanbieder van een minilening, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld aan familie of vrienden vragen of zij jou geld willen lenen. Kan dit niet? Dan kun je ook:
  • Een doorlopend krediet aanvragen
  • Rood staan op je rekeningen
  • Is het kleine bedrag wat jij wilt lenen rond de 1.000 euro? Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid om een lening af te sluiten vanaf een bedrag van 1.500.
  • Je moet een vast en stabiel inkomen hebben;

Nadeel

Het enige minpuntje is dat je bij deze alternatieven wel getoetst wordt bij het BKR. Ben je geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie? Dan kan dit mogelijk invloed hebben op je aanvraag. Heb jij een groter leendoel, bijvoorbeeld een lening voor verbouwing? Dan kun je het beste aan persoonlijke lening afsluiten.

Samenvatting

Wanneer je een klein bedrag wil lenen, kun je terecht bij kredietaanbieders van kleine leningen, zoals Ferratum en Saldodipje. De lening kun je snel en gemakkelijk online aanvragen en wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, heb je het geld binnen 24 uur op je rekening. Een kleine lening heeft een korte looptijd van 15 weken tot 2 maanden, afhankelijk van het leenbedrag. De rentes liggen hoger dan bij kredietaanbieders van gewone kredieten en je moet een persoonlijke garantsteller aan kunnen dragen. Kun je dit niet? Dan betaal je extra kosten voor een externe garantsteller. Het afsluiten van een minilening is handig wanneer je een kleine, onverwachte uitgave moet doen en dit niet kunt uitstellen tot een later moment (bijvoorbeeld wanneer je weer salaris hebt).
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This