Een incassobureau inschakelen is voor veel bedrijven een grote stap. Vooral als de debiteur een grote klant van jou is. Je wilt deze natuurlijk niet kwijt raken, maar soms kan dit niet anders. Ook jij, als eigenaar van een bedrijf, wilt graag dat iedereen op tijd de rekeningen betaald. Jouw boekhouding moet immers ook kloppen aan het eind van elke maand.

Er is wel een verschil wie de debiteur is. Is dit een bedrijf, dan kan je meteen een incassokantoor inschakelen als de factuur datum is vervallen. Bij een klant die particulier is stuur je eerst een herinneringsbrief, reageren zij hier niet op, dan komt er een eerst aanmaning. Bij de laatste aanmaningsbrief moeten er bepaalde zaken in staan. Zo komen er nog extra kosten bij die de debiteur ook moet gaan betalen.

incassobureau inschakelen
incassobureau inschakelen

Toch een incassobureau inschakelen om de rekening te laten betalen

Bill incasso is het bedrijf waar wij, helaas, al meerdere keren een beroep op hebben moeten doen. In eerste instantie proberen wij het zelf op te lossen, als een klant niet op tijd een rekening heeft betaald. Meestal lukt dit aardig, een enkele keer moeten wij het incassobureau inschakelen. Voordeel is dat je in eerste instantie dit bureau in kan schakelen op basis van de no cure no pay. Zij sturen de debiteur een brief, waar hun logo boven staat. Het is gebleken dat mensen een brief van een incassokantoor krijgen, zij vaker meteen tot betaling over gaan. Zodra er echt betaald gaat worden, dan pas moeten wij de rekening aan dit bureau voldoen. Blijft de betaling uit, dan kan je Bill incasso ook inschakelen om deze zaak voor de rechtbank te laten komen.

Wij zijn bijzonder tevreden over de goede inzet van dit incassokantoor. Hierdoor hebben wij al meerdere debiteuren kunnen wijzen om de rekening zo spoedig mogelijk te gaan betalen.

Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This