Geld lenen kan eenvoudig vanuit huis, wij informeren je graag

Het is natuurlijk nooit fijn wanneer je je rekeningen niet kunt betalen door onverwachte tegenslagen, bijvoorbeeld een autoreparatie of apparatuur die kapot is gegaan. Of je financiële buffer is misschien wel bijna op en je wilt toch wat geld achter de hand hebben. In dat geval kun je geld lenen. Dit klinkt misschien als een grote stap, maar geld lenen is al lang niet meer zo ingewikkeld als vroeger. Je kunt namelijk gemakkelijk en snel op je computer alle aanbieders vergelijken en ook direct online een lening aanvragen. Wij helpen je graag met de eerste stap: het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie.
Geld lenen 1

Geld lenen? Je bent niet de enige!

Geld lenen is tegenwoordig heel normaal. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders een lening afsluit, en in steeds meer gevallen gaat het hier om een autolening. Maar ook lenen veel Nederlanders geld om een bestaande schuld af te lossen. Denk hierbij aan een creditcardschuld, een aanbetaling bij een webshop of een lening bij een bank. Het gemiddelde bedrag dat we lenen is in 2017 €9.154.

Hoe wordt mijn rente berekend?

De rente is het bedrag dat de leningverstrekker van jou ontvangt voor het beschikbaar stellen van het geld. De rente bestaat uit een basisbedrag, deze is gebaseerd op de marktrente, en een opslag. In de opslag zit altijd een debiteurenrisico verwerkt. Geldverstrekkers nemen natuurlijk altijd een risico en het kan voorkomen dat degene die geld leent zijn rente niet kan betalen. Hoe groter deze kans is, bijvoorbeeld omdat de lener geen vast contract heeft, hoe hoger het bedrag. Ook de uitleenperiode speelt een rol bij het bepalen van de opslag. Dit is eigenlijk een compensatie voor het feit dat de geldverstrekker het geld voor langere tijd kwijt is. Normaal gesproken is het zo dat deze vergoeding hoger wordt naarmate de looptijd van je lening langer wordt. Als laatste betaal je een gedeelte voor de kosten die de geldverstrekker maakt, zoals administratie- en personeelskosten. Over het algemeen kunnen we stellen dat het rentetarief lager wordt bij een hoger leenbedrag. Je kunt ervan uitgaan dat de rente op dit moment tussen de 5% en de 15% ligt.
Geld lenen 2
Geld lenen 3

Ik ben zelfstandig ondernemer, kan ik lenen voor privé doeleinden?

Ook als zelfstandig ondernemer kun je geld lenen. Wel is het een stuk lastiger om geaccepteerd te worden bij leningverstrekkers, omdat je geen vast salaris hebt. Hierdoor zullen kredietverstrekkers een groter risico nemen wanneer ze jou een lening verstrekken. Toch zijn er wel mogelijkheden om als ondernemer geld te lenen. Vaak wordt er onderscheid gemaakt door te kijken naar hoe lang je al zelfstandig werkt. Ben je langer dan 3 jaar zelfstandig, dan kun je vaak aantonen dat je inkomen stabiel is en is de kans op het krijgen van een lening groter. Over het algemeen geldt: hoe hoger het inkomen, hoe meer je kunt lenen. Ook wordt natuurlijk naar je persoonlijke situatie gekeken, bijvoorbeeld je woonlasten en woonsituatie. Zo heeft een alleenstaande bijvoorbeeld lagere kosten dan een gezin met kinderen.

Lening oversluiten

Wanneer je meerdere leningen hebt lopen, kun je ervoor kiezen om je lening over te sluiten. Je voegt dan je roodstand en bijvoorbeeld creditcardschuld samen in één nieuwe lening. Maar ook persoonlijke leningen, doorlopend krediet of een postorderkrediet kun je oversluiten. Over het algemeen bespaar je hiermee een hoop geld omdat de rente op dit moment een stuk gunstiger is. Ook heb je voor jezelf veel inzichtelijker hoeveel je leent en wat de bijbehorende rente is. Zo weet je precies waar je aan toe bent, financieel gezien. Neem eens een kijkje op bijvoorbeeld Geldshop.nl. Hier kun je online invullen hoeveel geld je wilt lenen en wat je leendoel is. Vervolgens ontvang je een aantal op maat gemaakte offertes en kun je deze op je gemak bekijken. Geldshop.nl kan jou kosteloos adviseren en helpen met het maken van berekeningen, zodat je de beste keuze maakt.

Online lening aanvragen

Online geld lenen zonder tussenkomst van een bank gebeurt steeds vaker en daar staan wij van Kredietverstrekkers.com volledig achter. Op deze manier kunnen aanvragen snel verwerkt worden en heb je geen extra administratiekosten en dergelijke andere kosten. Het feit dat je op diverse websites online leningen kunt vergelijken maakt geld lenen al helemaal eenvoudig.

Het afsluiten van een lening is dus niet zo moeilijk, maar het is wel belangrijk om eerst genoeg informatie op te zoeken. Zo weet je precies welke leenvormen er zijn en welke kenmerken deze leningen hebben. Op basis hiervan maak jij een verstandig besluit en kun je de toekomst zonder financiële zorgen tegemoet. Hier helpen wij jou graag bij, lees dus zeker even verder zodat je weet waar je op moet letten bij het vergelijken van leningen.

Hoe zit het met BKR registraties?

Het is normaal gesproken zo dat een kredietverstrekker een BKR-toetsing uitvoert wanneer je een aanvraag voor een lening indient. Er zijn natuurlijk uitzonderingen en dan gaat het vaak om kleinere bedragen. Over het algemeen worden jouw gegevens dus opgevraagd bij het BKR. Hier wordt het leengedrag van iedere Nederlander geregistreerd.

Het BKR heeft de laatste jaren nogal een negatief imago opgebouwd omdat veel mensen last hebben van hun BKR-notering. Dit heeft dan ook invloed op jouw financiële toekomst. Daarom kun je er het beste voor zorgen dat je eventuele bestaande leningen zo snel mogelijk aflost en in de toekomst alleen verantwoordelijke leningen afsluit. Dit wil dus zeggen, een lening die je in relatief korte tijd en zonder problemen weer kunt aflossen.

Leningen vergelijken met behulp van JKP

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: geld lenen kost geld. Wel zal dit bij de ene kredietverstrekker meer geld kosten dan bij de andere. Wanneer je leningen gaat vergelijken let je dan ook met name op de rentepercentages, ofwel JKP (Jaarlijks Kostenpercentage). Dit percentage geeft aan wat de kostprijs van jouw lening is op jaarbasis. Dit JKP wordt bij iedere kredietverstrekker gemeld, of het nu om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet gaat. Hierdoor kun jij eenvoudig leningen vergelijken en ontdekken welke rente voor jou het meest voordelig is.
Share This