Als je even geen inkomen hebt, kun je in de financiële problemen raken. Een lening afsluiten is dan niet altijd een goed idee. Toch zijn er situaties waarin geld lenen noodzakelijk is. Bijvoorbeeld omdat de auto of wasmachine kapot gaat en je de rekening even niet kunt betalen of omdat je een medische ingreep moet ondergaan die niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed. Allemaal redenen waarom geld lenen zonder inkomen wenselijk is. Hoe je op een goede en vooral verantwoorde manier geld kunt lenen, lees je op Kredietverstrekkers.com.

Lening op basis van je inkomen

De meeste leningen worden verstrekt op basis van je inkomen. Kredietverstrekkers willen immers de zekerheid dat je het geleende bedrag ook terug kunt betalen. Wanneer er (tijdelijk) geen inkomen is, kan dit lastig zijn maar zeker niet onmogelijk. Kredietverstrekkers.com heeft alle informatie over geld lenen zonder inkomen voor jou op een rijtje gezet.
Zonder inkomen kun je op de volgende manieren aan geld komen:
 • Geld lenen bij familie of vrienden
 • Geld lenen via de sociale bank
 • Een minilening afsluiten

Geld lenen via familie of vrienden

Geld lenen via familie of vrienden is meestal de meest voordelige manier om geld te lenen zonder inkomen. Maar dit is niet altijd mogelijk of wenselijk. De persoonlijke relatie met vrienden of familie kan veranderen door een dergelijke zakelijke transactie. Of je wilt liever geen verantwoording afleggen over waarvoor je geld nodig hebt en waarom. Daarnaast is het ook niet altijd mogelijk om geld te lenen, omdat er niemand in de buurt is of omdat er geen geld is.

De sociale bank of kredietbank

De sociale bank wordt ook wel de kredietbank genoemd. Mensen zonder inkomen of met een uitkering kunnen hier terecht voor een lening. De sociale bank valt onder de gemeente. Wil je in aanmerking komen voor een lening van de sociale bank, dan moet je dus naar de gemeente. De sociale bank kijkt naar je persoonlijke situatie en ze beoordelen je aanvraag aan de hand van de noodzaak van je leendoel. Je mag soms wel geld lenen voor nieuwe meubels of een televisie of computer. Bij de sociale bank kun je tot €5000 lenen. Deze leningen zijn meestal goed af te lossen en er wordt rekening gehouden met je persoonlijke situatie.

Een minilening afsluiten

Als je liever geen verantwoording wil afleggen over je leendoel of je hebt maar weinig geld nodig dan kun je ook kiezen voor een minilening. Een minilening wordt ook wel flitskrediet genoemd. Bij deze leenvorm leen je een klein bedrag, tussen de €100 en €1500, meestal tegen een hoge rente. Geld lenen zonder inkomen kan met een minilening omdat je geen loonstrook hoeft op te sturen. Wel is de looptijd van de lening kort. Dat betekent dat je de lening al na 15 tot 62 dagen moet terugbetalen. Wees reëel of je binnen die termijn de lening kunt aflossen. Als je verwacht langere tijd zonder inkomen te zitten dan is dit misschien niet de juiste leenvorm voor jou. Maar als je tussen twee banen zit of je hebt een uitkering aangevraagd en je verwacht binnenkort weer inkomen te hebben, dan is een minilening een goede manier om geld te lenen zonder inkomen.

Wat is een persoonlijke garantsteller?

Bij reguliere leningen wordt je leenbedrag bepaald op basis van je inkomen en je woonlasten. Op die manier weet de leningverstrekker dat je de lening terug kunt betalen. Bij een minilening hoef je deze gegevens niet op te geven. Om toch zeker te zijn dat de verstrekker de leensom terugkrijgt, heb je een persoonlijk garantsteller nodig. Deze persoon staat garant voor jou.

Heb je niemand die garant voor je wil of kan staan? Dan kun je ook kiezen voor een externe garantsteller via de leningverstrekker. Hier zijn echter vaak hoge kosten aan verbonden.

Bij de aanvraag van een minilening dien je ook de gegevens van je persoonlijke garantsteller mee te sturen:
 • Kopie legitimatiebewijs
 • Bankafschrift van de garantsteller
 • Getekende overeenkomst hoofdelijke aansprakelijkheid

Hoe kun je een minilening aanvragen?

Een minilening is snel online aanvraagd. Juist omdat er geen berekeningen op basis van inkomen of toetsing bij het BKR plaatsvinden kun je snel geld lenen zonder inkomen. De stappen om een minilening aan te vragen zijn als volgt:

 1. Kies het bedrag dat je wilt lenen en de looptijd
 2. Vul je gegevens in
 3. Upload je legitimatiebewijs zoals een ID, Paspoort of Rijbewijs
 4. Kies een garantsteller en upload alle benodigde gegevens indien je kiest voor een persoonlijke garantsteller
 5. Verifieer je rekening via iDeal
 6. Verstuur de aanvraag

Vergelijk de verschillende aanbieders

Welke leenvorm je ook kiest, geld lenen kost geld. Weeg daarom zorgvuldig alle opties af om financiële problemen te voorkomen. Heb je er goed over nagedacht op welke manier je geld wilt lenen zonder inkomen? Vergelijk dan de verschillende aanbieders om te bepalen wat voor jou het meest voordelige aanbod is. Ga met een betrouwbare partij in zee. Op Kredietverstrekkers.com vind je verschillende partijen waar je een offerte op kunt vragen.
Geld lenen zonder inkomen
Geld lenen zonder inkomen

Recht op geld

Ook als je geen inkomen hebt, heb je recht op geld. Bijvoorbeeld in de vorm van een uitkering. Het kan lonen om je hier goed in te verdiepen om grote financiële problemen te voorkomen. Op www.rechtopgeld.nl kun je controleren waar je in jouw specifieke situatie recht op hebt. Je ziet dan direct voor welke uitkering en toeslagen je in aanmerking komt en hoe en waar je deze kunt aanvragen. In sommige gevallen heb je recht op een lening uit bijzondere bijstand. Deze wordt door de gemeente verstrekt. Soms is deze lening zelfs gratis en hoef je de lening niet terug te betalen. Heb je het gevoel dat je in de financiële problemen raakt? Gaat er meer uit dan er binnenkomt en heb je het gevoel dat je de controle verliest? Klopt dan zo spoedig mogelijk aan bij de gemeente voor hulp. Zij kunnen je verder helpen.
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This