Geld lenen met BKR notering, wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je geld wilt lenen, maar ‘gezegend’ bent met een BKR notering, heb je kans dat je de gewenste lening niet kunt afsluiten of alleen een lager bedrag kunt lenen. Wij van Kredietverstrekkers.com snappen dat je graag wilt weten welke mogelijkheden er wel zijn om geld te lenen met een BKR registratie. We zetten alles helder voor je op een rij.

De regels van BKR

Wanneer je een lening afsluit, is de kredietverstrekker verplicht om je aan te melden bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze voert een financiële toets uit om te onderzoeken of het verantwoord is om de lening aan jou te verstrekken. Op die manier wil BKR voorkomen dat je in de problemen komt omdat je de lening niet kunt terugbetalen. Wanneer je een lening aangaat, wordt je geregistreerd bij het BKR. Dit wordt een positieve registratie genoemd. Je wordt geregistreerd bij het BKR in de volgende gevallen:

Positieve registratie's

  • Je hebt een kredietlimiet, oftewel je kunt rood staan op je bankrekening.
  • Je maakt gebruik van een creditcard.
  • Je hebt een doorlopend krediet.
  • Je hebt een persoonlijke lening afgesloten.
  • Je maakt gebruik van een uitgestelde betaling.
  • Je hebt een lease auto.
Wanneer je één van de bovenstaande leningen hebt, dan is de kans heel groot dat je bekend bent bij het BKR. Deze positieve registratie is in principe geen probleem. Wel kan het van invloed zijn op je aanvraag voor een andere, tweede lening in de toekomst. Zo kan het zijn dat je wellicht minder kunt lenen dan dat je wenst.

Positieve- en negatieve BKR-notering

Je kunt dus in principe prima geld lenen met BKR-notering, mits het gaat om een positieve notering. Wanneer je je niet houdt aan de betaalafspraken kan deze notering omgezet worden naar een negatieve BKR-notering. Wanneer je jouw rekeningen te laat betaald, ontvang je aanmaningen en herinneringen. Wanneer dit gebeurt, doet de kredietverstrekker een achterstandsmelding bij het BKR. Je wordt hier van te voren van op de hoogte gesteld, zodat je een negatieve notering eventueel nog kunt voorkomen door toch aan de betalingsverplichting te voldoen.

BKR notering blijft 5 jaar staan

Wanneer je een BKR notering op je naam hebt staan, kom je hier niet snel vanaf. Een BKR notering blijft namelijk 5 jaar staan na het beëindigen van een krediet. Er zijn inmiddels diverse bedrijven waar je terecht kunt voor het laten verwijderen van jouw BKR notering. Je kunt bij deze bedrijven terecht voor het laten verwijderen van onterechte en terechte registraties en het aanpassen of herstellen van (negatieve) registraties. Let wel op: dit biedt geen garantie op het daadwerkelijk verwijderen van BKR notering en je hebt kans dat je er veel geld aan kwijt bent.
Geld lenen met BKR

Toch geld lenen met BKR notering?

Wanneer je een negatieve BKR notering hebt, kun je in de veel gevallen geen lening afsluiten. De kredietverstrekker ziet het namelijk als een risico en is bang dat jij je niet aan je betalingsafspraken houdt. De overheid wilt voorkomen dat consumenten in de problemen komen wanneer zij de lening niet terug kunnen betalen. Wil jij toch geld lenen met een BKR notering? Wanneer deze negatief is, zijn de mogelijkheden schaars. Kredietverstrekkers zien het immers als een risico om de lening aan jou te verstrekken. Een kredietverstrekker wil jou wellicht alleen een lening aanbieden tegen een torenhoge rente. Bestaan er dan kredietverstrekkers die niet kijken naar een BKR notering? Wanneer je op zoek bent naar een grote lening niet. Wel is het mogelijk om een minilening af te sluiten. De aanbieders van deze kleine leningen doen geen navraag bij BKR.

Het afsluiten van een minilening is een optie

Wanneer je betaalachterstanden hebt, is het afsluiten van grote leningen geen goede beslissing. Zo werk je jezelf wellicht nog meer in de problemen. Toch kan het zijn dat je tijdelijk even geld tekort komt. Je salaris wordt later gestort, je hebt een onverwachte rekening of een apparaat gaat ineens stuk. Je zou er dan voor kunnen kiezen om een kleine lening af te sluiten. Ferratum is bijvoorbeeld een aanbieder van minileningen en zij kijken hierbij niet naar jouw BKR noteringen. Op die manier kun je dus toch geld lenen met negatieve BKR notering. Wel is het zo dat je een persoonlijke garantsteller moet kunnen aanwijzen, iemand die garant kan staan voor de lening die jij afsluit. Kun je dit niet, dan ben je extra geld kwijt aan externe garantstelling. Minileningen moeten op een korte termijn worden afbetaald. Afhankelijk van het leenbedrag moet deze binnen minimaal 2 weken en maximaal 2 maanden worden terugbetaald. Bedenk dus goed of een minilening jou uit de brand gaat helpen, met andere woorden: of je deze op korte termijn weer kunt aflossen, waardoor je niet weer in de problemen komt.
Persoonlijke lening afsluiten
Kortom: geld lenen met BKR is mogelijk wanneer je geld nodig hebt, maar daar zitten wel wat haken en ogen aan. Ben je in het bezit van een positieve BKR registratie dan hoef je je geen zorgen te maken. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan kun je bij de meeste kredietaanbieders niet terecht. Het afsluiten van bijvoorbeeld een minilening is enkel een mogelijkheid, maar nadeel hiervan is dat je maar een klein bedrag kunt lenen en dat je deze ook weer snel moet terugbetalen. Kun je dit niet? Dan breng je jezelf wellicht in de problemen. Bedenk dus goed of je zeker weet of je geld wilt lenen met een negatieve BKR notering, deze notering is er immers ook om je te beschermen zodat je niet verder in de problemen komt door verder oplopende maandbedragen.
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This