Het aanschaffen van een (nieuwe) caravan is een behoorlijke uitgave die je in één keer moet doen. Heb je dit geld niet zomaar liggen?

Dan kun je ervoor kiezen om geld te lenen voor de caravan. Het afsluiten van een lening is natuurlijk een behoorlijke stap, dus denk goed na over welk soort lening je wilt afsluiten en over hoe je dit terug gaat betalen.

Caravan huren of kopen?

Allereerst is het belangrijk om te weten of je geld wilt lenen voor het huren of kopen van een caravan. Stel dat je de caravan één keer per jaar wilt gebruiken voor een vakantie. Je kunt er dan voor kiezen om een tweedehands caravan aan te schaffen. Bij de meeste kampeerbedrijven kun je voor een paar duizend euro een prima caravan kopen. Wel komen er nog extra kosten bij kijken voor onderhoud en stalling, maar wanneer je rekening houdt met ongeveer 1000 euro op jaarbasis,is dit een realistische schatting. Ben je van plan om er echt vaak op uit te trekken met de caravan en wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan, dan kun je natuurlijk ook een gloednieuwe caravan kopen. Houd er dan wel rekening mee dat je rond de €15.000 kwijt bent.

Geld lenen caravan
Wil je eens kijken of een vakantie met de caravan je bevalt en heb je dit nog nooit eerder gedaan, dan kun je in eerste instantie ook een caravan huren. Dit is over het algemeen goedkoper dan het aanschaffen van een tweedehands caravan. Een gemiddelde caravan huur je in het hoogseizoen voor €500 per week. Wel zit je dan natuurlijk vast aan de haal- en levertijden van de verhuurder. Aan de andere kant hoef je je geen zorgen te maken over stallings- of onderhoudskosten.

Breng de kosten goed in kaart

Of je de caravan gaat huren of kopen maakt dus veel verschil voor de lening die je nodig hebt. De kosten kunnen nogal uiteen lopen. Bereken dus goed van tevoren hoeveel geld je nodig hebt voor de huur of koop, onderhoud en eventueel stallingskosten. Houd ook rekening met het geld dat je nodig hebt om het verblijf op de camping te betalen en natuurlijk de benzinekosten. Wanneer je geld gaat lenen voor een caravan heb je doorgaans keuze uit twee leenvormen: een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Hier gaan wij graag verder op in zodat je weet wat je kunt verwachten qua rente en voorwaarden.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet wordt vaak afgesloten wanneer mensen niet precies van tevoren weten hoeveel ze nodig hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehands caravan koopt en je nog niet weet tegen welke onderhoudskosten je aan gaat lopen. Bij een doorlopend krediet kun je bijlenen tot een maximum limiet die van tevoren wordt afgesproken. Je hebt dus altijd de beschikking over extra geld. Let wel op dat je bij een doorlopend krediet een variabele rente hebt. De rente kan dus, gedurende de looptijd van jouw lening, dalen of stijgen. Boetevrij aflossen is bij deze vorm van lenen mogelijk!

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kent een vaste rente en een vaste looptijd. Vaak wordt een persoonlijke lening afgesloten wanneer je van tevoren precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Wanneer je een goede berekening kan maken en weet hoeveel de caravan gaat kosten, is dit dus een geschikte optie. Leen dan wel alleen het bedrag dat je echt nodig hebt om torenhoge kosten te voorkomen. Geld lenen kost namelijk geld! Vaak kun je bij deze lening niet tussentijds extra aflossen, houd de voorwaarden dus goed in de gaten. Wel heb je bij deze lening de zekerheid dat je hem in een bepaalde looptijd hebt afgelost. Dit leg je van tevoren vast.

Online offertes aanvragen

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je geld gaan lenen voor je caravan, bijvoorbeeld bij Kredietspotter.nl. Hier kun je de kenmerken van een doorlopend krediet en een persoonlijke lening nog eens bekijken en vervolgens een geschikte lening afsluiten. Op basis van jouw gegevens wordt berekend wat jouw maximale leenbedrag is. Je vult onder andere jouw inkomen in, huur- of hypotheeklasten, burgerlijke staat en of je een BKR registratie hebt. Leningverstrekkers zijn verplicht om een BKR toetsing te doen om te kijken of ze verantwoord aan jou kunnen lenen. Wanneer jij de offerte verstuurt, zal Kredietspotter telefonisch contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Dit is geheel vrijblijvend en zo krijg je een goede indicatie van wat de lening jou gaat kosten. Het is zeker aan te raden om meerdere offertes te vergelijken om zo de lening met het beste rentepercentage te kiezen.

Klein bedrag nodig? Kies voor een minilening

Gaat het om een klein bedrag dat je nog nodig hebt om de caravan te kunnen kopen? Of heb je wat extra geld nodig om kampeeruitrusting te betalen? Dan kun je er ook voor kiezen om een minilening af te sluiten. Je leent dan een klein bedrag, tot een maximum van €1500. Let er wel op dat de looptijd van een minilening heel kort is en je het geld dus snel moet kunnen terugbetalen. Je kunt een minilening aanvragen zonder BKR toetsing. Een minilening vraag je dus snel en gemakkelijk online aan. Dit betekent dat je het geld, na akkoord op jouw aanvraag, al binnen 24 uur op je rekening hebt. Je leest op onze website meer over de voorwaarden van een minilening zodat je een weloverwogen besluit kunt maken.

Wil jij er heerlijk met de kinderen of met zijn tweeën op uit met de caravan, maar heb je wel wat extra geld nodig voor de vakantie? Wij van Kredietverstrekkers.com hopen dat je met bovenstaande informatie verstandig geld kunt lenen voor de caravan en wensen jou enorm veel plezier met jouw caravan!

Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This