Heb jij een doorlopend krediet dat nog niet is afgelost? Bedenk eens dat je doorlopend krediet oversluiten een optie is.

Een doorlopend krediet heeft een aantal specifieke kenmerken die een rol kunnen spelen bij het al dan niet oversluiten. Kredietverstrekkers.com vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Geen flexibiliteit meer nodig

Eén van de voordelen van een doorlopend krediet is de mate van flexibiliteit. Als je vooraf nog niet weet hoeveel geld je nodig hebt en wanneer, is deze leenvorm een goede keuze. Je kunt dan zelf tot een bepaald maximum opnemen. Je begint wel direct met aflossen en de rente betaal je alleen over het deel wat je daadwerkelijk hebt geleend. Wat je hebt afgelost, kun je ook weer opnieuw opnemen. De rente van een doorlopend krediet is variabel. In principe kun je hierdoor ook profiteren van de lage rentestand maar in de praktijk blijkt dat de rente niet zo wordt als de huidige rente.

Waarom jouw doorlopend krediet oversluiten?

Stel dat je nu in de situatie zit dat je een doorlopend krediet hebt afgesloten voor een verbouwing. De verbouwing is achter de rug en alle rekeningen zijn betaald. Je hebt geen behoefte meer om wat je hebt afgelost weer opnieuw op te nemen. In dat geval kun je overwegen om je doorlopend krediet over te sluiten. Omdat je geen extra geld meer wilt opnemen en je al bezig bent met aflossen, kun je gemakkelijk berekenen wat het je kost om je doorlopend krediet in deze vorm af te lossen. De rente is variabel dus je kunt het niet exact berekenen maar het geeft wel een indicatie. Zeker omdat de rente op dit moment laag is, zal de rente van jouw doorlopend krediet alleen maar naar boven bijgesteld worden.

Bereken nu of oversluiten voordelig is

Op basis van dit rekensommetje kun je bepalen of je doorlopend krediet oversluiten voordelig is. Omdat je de voordelen van een doorlopend krediet niet meer nodig hebt, kun je jouw doorlopend krediet oversluiten met een persoonlijke lening. Of dit voordelig is, kun je met een eenvoudig rekensommetje zelf berekenen. Het voordeel van een doorlopend krediet is dat je deze kosteloos kunt aflossen en dus ook kunt oversluiten. Je hoeft dus geen rekening te houden met extra kosten. Je kunt de kosten van je nieuwe lening berekenen aan de hand van het te lenen bedrag, de rente en de looptijd. De uitkomst kun je vergelijken met wat je huidige doorlopend krediet je kost. Is een nieuwe lening voordeliger? Dan kun je jouw doorlopend krediet beter oversluiten.

Een offerte opvragen

Je bent nu tot de conclusie gekomen dat je jouw doorlopend krediet wilt oversluiten. Maar hoe ga je aanpakken? Bij veel leningverstrekkers kun je een offerte opvragen. Je kunt dan ook aangeven of het gaat om het oversluiten van een lening. Je kunt bij een doorlopend krediet aangeven wat de kredietlimiet is en welk bedrag nog openstaat.

Vervolgens vul je al je persoonlijke gegevens in en kun je de benodigde documenten uploaden. Wat je nodig hebt voor je aanvraag is een kopie van je legitimatiebewijs, een bankafschrift met daarop duidelijk wat je woonlasten zijn en een kopie van je salarisspecificatie. Daarnaast heb je nog een afschrift van je huidige doorlopend krediet nodig. Ben je getrouwd of woon je samen? Dan heb je ook de gegevens van je partner nodig. Wanneer je samen een huishouden voert, ben je ook samen verantwoordelijk voor het aflossen van je lening. Je bent dus beiden aansprakelijk. Dit betekent dat je partner ook een uiteindelijke overeenkomst moet ondertekenen.

Kosteloos adviesgesprek

Bij leningverstrekkers zoals Geldshop.nl heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een kosteloos adviesgesprek. Je wordt dan gebeld door een adviseur. Samen met deze adviseur van Geldshop bespreek je jouw huidige financiële situatie en jouw specifieke wensen. Zo kun je aangeven dat je jouw huidige lening wilt oversluiten en dat je geen gebruik meer wilt maken van de flexibiliteit van een doorlopend krediet waardoor een persoonlijke lening voor jou voordeliger is. De adviseur bekijkt dan samen met jou of er nog andere mogelijkheden zijn en wat in jouw specifieke situatie de beste keuze is. Op basis van dit gesprek zal de adviseur de verschillende aanbieders bekijken en jou een offerte sturen met de lening die het beste past bij jouw wensen en situatie. Het voordeel van een adviesgesprek is dat er iemand met je meekijkt en je ook direct de beste oplossing voor jouw situatie in je mailbox krijgt. Wanneer je liever geen gesprek wenst, kun je dit ook aangeven. Je moet dan zelf de keuze maken tussen verschillende leningen.

Akkoord met de offerte? Jouw lening wordt direct afgelost

Wanneer je akkoord bent met het aanbod wat je krijgt, stuur je de offerte ondertekend retour. Vervolgens wordt alles in werking gezet. Je wordt getoetst bij het BKR en wanneer hier geen gekke dingen uitkomen, wordt jouw doorlopend krediet afgelost met de nieuwe lening. Je hoeft hier zelf geen actie meer op te ondernemen. Het enige dat je merkt, is dat je maandelijkse aflossing is veranderd. Of misschien heb je juist besloten om het maandbedrag gelijk te houden zodat je sneller jouw lening hebt afgelost. Dit zijn allemaal overwegingen die je met de adviseur kunt bespreken.

Heb je meerdere leningen die je tegelijk wilt oversluiten? Bijvoorbeeld omdat je naast je doorlopend krediet ook een minikrediet zonder bkr wilt oversluiten? Dat kan. Je kunt bij Geldshop.nl meerdere leningen tegelijk aflossen, mits het totaalbedrag wat je wilt lenen past bij jouw inkomsten.

Geld lenen kost geld 1
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This