Heb je extra geld nodig en heb je besloten dat geld lenen via een aanbieder de beste keuze is? Dan wil je dit het liefst ook zo snel mogelijk op je rekening hebben staan.

Direct geld lenen is mogelijk maar bij de meeste geldverstrekkers gaan er nog wel een aantal werkdagen overheen om al jouw gegevens te controleren en te toetsen. Pas na goedkeuring wordt het bedrag op je rekening gestort. Duurt dit je te lang en gaat het om een klein bedrag dat je wilt lenen? Dan kun je ook kiezen voor een flitslening of minikrediet. Dan heb je jouw geld supersnel op je rekening.

Zorg dat alle documenten in orde zijn

Als je online een lening afsluit, kun je redelijk snel over je geld beschikken. Je kunt je aanvraag online versturen. Om geld te lenen heeft de leningverstrekker ook een aantal documenten van je nodig. Je kunt hierbij denken aan een kopie van je rekeningafschrift waaruit blijkt wat je woonlasten zijn. Lees eerst goed de voorwaarden die de aanbieder stelt aan de opgevraagde documenten. Zo accepteren de meeste geldverstrekkers geen screenshots of foto’s en mag je ook geen gegevens onleesbaar maken. Daarnaast heb je een kopie van een recente loonstrook nodig. Deze gegevens zijn nodig om te berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Je moet ook zorgen voor een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Je hebt dus gedeeltelijk zelf in de hand hoe snel het proces gaat. Wil je direct geld lenen? Zorg dan dat alle gevraagde documenten in orde zijn en zo snel mogelijk naar de geldverstrekker gestuurd worden.

Berekening maximale lening op basis van salaris en woonlasten

Als alle documenten in het bezit van de geldverstrekker zijn en je aanvraag dus compleet is, kan er gekeken worden naar het maximaal te lenen bedrag. Als je meer wilt lenen dan mogelijk is op basis van jouw salaris en woonlasten dan wordt je aanvraag afgewezen. Is het wel mogelijk dan wordt jouw aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie, ook wel het BKR genoemd.

Toetsing bij BKR

Bij het BKR worden alle leningen geregistreerd. De geldverstrekker kan dus zien welke leningen je nog meer hebt lopen en of het verantwoord is om nog meer geld aan jou te lenen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt en de lening niet meer kunt terugbetalen. Daarnaast beschermt het de geldverstrekker, want als jij je lening niet kunt terugbetalen dan krijgt de geldverstrekker zijn geld dus ook niet meer terug. Bij het BKR wordt ook je betaalgedrag geregistreerd. Heb jij een lening gehad en heb je die netjes terugbetaald binnen de gestelde termijn? Dan heb je een positieve registratie. Dat kun je ook zien als een bewijs van goed gedrag. Een geldverstrekker zal dan ook niet aarzelen om jou een lening te verstrekken. Heb je een negatieve registratie dan ligt dat anders. Hiervan is sprake als je bijvoorbeeld een betalingsachterstand hebt (gehad).

Een minilening of flitskrediet

Wil je direct geld lenen en heb je een negatieve BKR registratie? Dan is een minilening of flitskrediet nog een mogelijkheid. Bij deze leenvorm kun je kleine bedragen lenen zonder toetsing bij het BKR. Zo is het mogelijk om tussen de 100 en de 1500 euro te lenen. De rente van een minilening is vaak wat hoger dan bij een persoonlijke lening en de looptijd is een stuk korter. Een flitskrediet moet je doorgaans binnen 45 dagen terugbetalen. Omdat er geen BKR toetsing plaatsvindt, neemt de kredietverstrekker dus een risico. Om dit risico te verkleinen heb je een persoonlijke garantsteller nodig. Die persoon, bijvoorbeeld een familielid of vriend, staat dan garant dat jouw lening terug wordt betaald. Om een minilening aan te vragen heb je dus ook de gegevens van een persoonlijke garantsteller nodig, inclusief een kopie van een loonstrookje.

Keuze voor een persoonlijke of externe garantsteller

Heb je geen persoonlijke garantsteller of wil je liever geen vrienden of familie hierbij betrekken? Dan kun je ook kiezen voor een externe garantsteller. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Door deze extra kosten en de hogere rente is de minilening een vrij dure lening. Je kunt direct geld lenen en je hebt het binnen 24 uur op je rekening maar het moet ook vrij snel weer terugbetaald worden. Kies dus alleen voor deze leenvorm als je zeker weet dat je het bedrag, inclusief rente en extra kosten, op korte termijn weer terug kunt betalen.
Direct geld lenen 3

Persoonlijke lening

Wil je meer dan 1500 euro lenen en kies je liever voor een goedkopere lening? Dan kun je beter een persoonlijke lening afsluiten. Je kunt dan meer lenen tegen een lagere rente in vergelijking met de minilening. Ook is de looptijd wat langer zodat je meer tijd hebt om af te lossen. Een persoonlijke lening wordt doorgaans wel bij het BKR getoetst en daardoor kan het iets langer duren voordat het op je rekening staat. Ook bij een persoonlijke lening is het raadzaam om verschillende aanbieders te vergelijken. Let hierbij op het rentepercentage en de looptijd maar ook of tussentijds boetevrij aflossen mogelijk is. Zo kun je berekenen wat voor jou de goedkoopste lening is en kun je direct geld lenen bij de beste partij. En heb je snel cash in huis.

Geld lenen kosten geld

Kredietverstrekkers.com heeft al een aantal aanbieders voor jou geselecteerd. Kijk om de website en vraag een offerte aan. Blijft alert op kleine lettertjes en onthoud dat geld lenen geld kost. Een lening moet altijd weer terugbetaald worden, inclusief de rente. Laat je dus goed informeren over de extra kosten en bereken zelf hoeveel een lening je gaat kosten. Zo kun je een goede keuze maken en voorkom je grote financiële problemen.
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This