Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer je geld nodig hebt en je ziet geen andere optie, dan kun je op verantwoorde wijze een lening afsluiten. Wil je bijvoorbeeld 5000 euro lenen of misschien wel meer? Dan vertellen wij je graag welke opties je hebt.

Wat zijn jouw wensen?

Iedereen heeft natuurlijk zijn wensen en dromen. Misschien wil je investeren in een nieuwe woning om er echt jouw droomhuis van te maken. Of heb je een prachtige nieuwe auto op het oog. Je kunt ook lenen om te investeren in jezelf, bijvoorbeeld voor een goede opleiding. Je kunt er voor kiezen om geld te lenen om jouw wensen te realiseren. Wij helpen je graag om een verstandige keuze te maken. Het is verleidelijk om veel geld te lenen, maar zeker niet verstandig. Het is belangrijk dat je de maandlasten op kunt brengen en dat je niet je leven lang vast zit aan de lening. Lees je daarom goed in!

Je kunt een bedrag van 5000 euro verantwoord online lenen, mits je goed hebt berekend wat de lening je gaat kosten, hoeveel je per maand terug moet betalen en je weet wat de looptijd is. Heb je voor jezelf duidelijk wat je wilt en weet je zeker dat je een goed plan hebt, dan is online afsluiten zeker een aanrader.

De voordelen van online afsluiten

  • Geen tijdrovende bezoekjes aan banken of andere financiële instellingen. Je vraagt de lening aan op een moment dat jou het beste uitkomt en je rustig de tijd hebt.
  • Er komt geen papierwerk bij kijken. Alle documenten kun je digitaal uploaden bij jouw aanvraag voor een lening.
  • Je betaalt geen extra kosten voor advies of het afsluiten van een lening. Online jouw lening aanvragen is vaak dus voordeliger.
  • Je hebt het geld snel op je rekening staan. Bij een minilening zelfs al binnen 24 uur na goedkeuring van jouw aanvraag!

Voor wie?

Online 5000 euro lenen is dus geschikt voor mensen die kennis hebben van krediet lenen en die graag verantwoord willen lenen. Ook moet je (bij de meeste leningverstrekkers) minimaal 21 jaar oud zijn en niet ouder dan 73. Naast de minimale en maximale leeftijd, is er vaak ook een leeftijdsgrens waarop de lening geheel moet zijn afgelost omdat oudere mensen een risico vormen. Dit verschilt per kredietverstrekker maar ligt meestal tussen de 65 en 75 jaar.

Natuurlijk zijn er ook andere factoren die bepalen of je wel of niet een lening kunt afsluiten en hoeveel geld je dan maximaal zou kunnen lenen.

BKR-NOTERING

Wil je 5000 euro lenen en doe je een aanvraag voor deze lening, dan word je altijd eerst getoetst bij het BKR. Heb je een BKR-notering? Dan hoeft dit niet direct een probleem te zijn. Kredietverstrekkers kijken ook naar de zwaarte van de notering. Bij een lichte notering kun je in de meeste gevallen gewoon een lening afsluiten, wel worden er soms extra voorwaarden gesteld. Dit kan ook als een voordeel worden gezien omdat kredietverstrekkers kunnen zien dat jij in het verleden netjes op tijd hebt terugbetaald. Met een negatieve BKR-notering is het niet mogelijk om een lening af te sluiten.

INKOMEN

Om in aanmerking te komen voor een lening is het belangrijk dat je een stabiel inkomen hebt. De kredietverstrekkers lopen anders teveel risico dat je de lening niet terug kunt betalen. Sommige inkomens, zoals een tijdelijk contract of een uitkering, zijn minder structureel van aard. In dit geval wordt er een aangepaste berekening gemaakt en kun je meestal minder geld lenen.

WOONSITUATIE

Ook je woonsituatie, dus je vaste lasten, zijn onderdeel van de criteria. Zijn jouw woonlasten bijvoorbeeld redelijk hoog en houd je daardoor weinig inkomen over? Dan kun je ook minder geld lenen. Het is dan namelijk niet verantwoord om een hoge lening af te sluiten want je moet ook geld overhouden voor levensonderhoud. Heb jij een koopwoning, dan rekenen kredietverstrekkers 75% van jouw hypotheeklast mee in de berekening, bij een huurwoning wordt jouw kale huurlast min eventuele huurtoeslag meegenomen in de berekening.

Het bedrag dat jij maximaal kunt lenen wordt berekend op basis van bovenstaand gegevens, namelijk door jouw netto inkomen te nemen, hier jouw woonlasten af te trekken plus een vast bedrag dat je nodig hebt voor levensonderhoud. Wat overblijft is jouw afloscapaciteit. Er zijn dus diverse factoren die worden meegenomen om jouw kredietmaximum te berekenen zodat je verantwoord kunt lenen.

Rekenvoorbeeld

Stel dat je een nieuwe auto wilt kopen en je wilt hier 5000 euro voor lenen. Je weet in dit geval precies hoeveel geld je nodig hebt en daarom sluit je een persoonlijke lening af. Je kunt bij de meeste kredietverstrekkers dan kiezen in hoeveel maandtermijnen je het bedrag wilt aflossen. Je kunt de lening bijvoorbeeld in 120 termijnen terugbetalen. Stel dat de rente 8,4% is. Je betaalt dan €60,91 per maand waarbij het uiteindelijke bedrag van de lening op €7.309 ligt. Let dus altijd goed op dat je een lening kiest met een lage rente, geld lenen kost namelijk geld!

Kleiner bedrag? Kies voor een minilening

Wanneer je een klein bedrag nodig hebt, bijvoorbeeld €250, kun je kiezen voor een minilening. Dit is een manier om snel geld te lenen zonder papierwerk. Let er wel op dat de looptijd van de minilening erg kort is, je moet het geld dus snel weer kunnen terugbetalen. Gaat het echter om grotere bedragen, dan kom je terecht bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Er zijn diverse situaties denkbaar waarin je 5000 euro wilt lenen. Heb je een nieuwe baan en wil je daarom een nieuwe auto aanschaffen? Of ga je je badkamer of keuken verbouwen om de waarde van jouw woning te verhogen? Wat jouw leendoel ook is, het is belangrijk dat je je goed inleest en verschillende leningverstrekkers vergelijkt.
5000 euro lenen
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

14 APRIL 2018

Snel geld lenen zonder...

Er zijn verschillende aanbieders waar je snel geld kunt lenen zonder...

Share This