Snel even 500 euro lenen? Wanneer je niet bij familie of vrienden terecht kunt, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Kredietverstrekkers.com zet de mogelijkheden graag voor je op een rij.

500 euro lenen

Waar kan ik 500 euro lenen?

Wanneer je een bedrag van 500 euro wilt lenen, is er sprake van een kleine lening. Dit wordt ook wel een flitskrediet of een minilening genoemd. Er zijn verschillende aanbieders die minileningen aanbieden, zoals Ferratum of Saldodipje. Je kunt bij deze aanbieders kiezen om een bedrag van €100,- tot €1.500 lenen. Aangezien het gaat om een klein bedrag, is de looptijd ook korter. Zo kun je ervoor kiezen om de lening binnen 15 dagen, 30, 45 of 62 dagen terug te betalen. Deze betaling is inclusief rente en eventueel bijkomende kosten voor garantstelling. De rentepercentages van minileningen liggen hoger dan bij andere kredieten. Naast een minilening zou je er ook voor kunnen kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten. Je spreekt een bepaald bedrag af met de kredietverstrekker, maar neemt daarvan maar €500,- op. Op die manier betaal je enkel rente over de 500 euro die je leent.

De kenmerken van een minilening

Een minilening sluit je snel en gemakkelijk af online op de website van de desbetreffende kredietaanbieder. Je geeft aan welk bedrag je wilt lenen en binnen welke termijn je het bedrag wilt terugbetalen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een onverwachte uitgave hebt, waarvan je de betaling niet kunt uitstellen naar volgende maand. Wanneer je op dat moment geld tekort komt, dan is het afsluiten van een minilening, even snel 500 euro lenen een goede oplossing. Let er wel op dat je deze lening snel weer terug moet betalen, meestal al de volgende maand. Een stabiel en vast inkomen is dus belangrijk. De volgende voorwaarden gelden bij het afsluiten van een kleine lening:

Voorwaarden kleine lening

  • Je woont in Nederland en hebt een Nederlandse verblijfsvergunning;
  • Je bent tussen de 21 en 65 jaar oud;
  • Je kunt het bedrag snel terugbetalen, een vast en stabiel inkomen is dus belangrijk
  • Je kunt een persoonlijke garantsteller aandragen
500 euro lenen

Persoonlijke garantsteller

Kredietverstrekkers van kleine leningen willen er zeker van zijn dat de lening wordt terugbetaald. Zij vragen je om die reden een persoonlijke garantsteller aan te dragen. Dit is iemand uit jouw omgeving die garant kan staan voor de lening. Deze persoon kan bijvoorbeeld een ouder of een ander familielid zijn. Wanneer je een aanvraag indient, lever je dus niet alleen je eigen gegevens in, maar ook de gegevens van de persoonlijke garantsteller. Zo wordt er om een kopie van een geldig Nederlands identiteitsbewijs en een kopie van een bankafschrift van de garantsteller gevraagd. Ook moet jouw persoonlijke garantsteller een speciale overeenkomst tekenen en deze meesturen. Heb je geen persoonlijke garantsteller? Dan kun je via de kredietverstrekker een externe garantsteller aanvragen, maar hiervoor betaal je wel extra kosten. Ter indicatie: wanneer je 500 euro wilt lenen en deze binnen 45 dagen wilt terugbetalen, dan betaal je ruim €170 extra aan garantiekosten.

500 euro lenen bij Ferratum

Zoals eerder benoemd zijn Ferratum en Saldodipje kredietverstrekkers van kleine leningen. Wil je 500 euro lenen? Dan kun je bij deze aanbieders terecht. Bij Ferratum vraag je veilig en snel een kleine lening aan via de website. De looptijd is kort en afhankelijk van het gekozen leenbedrag. Leen je bijvoorbeeld maar €100? Dan dien je deze lening binnen 15 dagen of 30 dagen af te lossen. Kies je voor een leenbedrag vanaf €600? Dan kun je kiezen voor looptijden van 2 maanden. Wanneer je 500 euro leent, kun je hier maximaal 45 dagen over doen om het af te lossen. De lening vraag je veilig en snel online aan, je geeft het gewenste leenbedrag en looptijd aan, upload je gegevens en verifieert je bankrekening. Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het bedrag binnen 24 uur op je rekening.
500 euro lenen

Voordelen van een doorlopend krediet

  • Flexibele leenvorm: geld op kunnen nemen en aflossen wanneer je maar wilt
  • Boetevrij extra aflossen;
  • Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen;
  • Het bedrag en de maandelijkse kosten blijven over het algemeen hetzelfde.

500 euro lenen via een doorlopend krediet

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten bij bijvoorbeeld een bank of een kredietverstrekker. Dit is een flexibele lening, waarvan de looptijd en de rente niet vaststaan. Je spreekt een kredietbedrag af en neemt maar maximaal €500 op. Je betaalt alleen rente over het geleende geld. Het is een lening die je veel vrijheid biedt. Je leent eenmalig of gespreid extra geld tot aan een maximaal bedrag. Op die manier heb je altijd extra geld achter de hand. Een doorlopend krediet is niet alleen handig voor het lenen van een klein bedrag, ook kan het een uitkomst zijn wanneer je niet goed weet hoeveel je moet lenen of extra geld voorhanden wilt hebben.

Leen eenvoudig en snel 500 euro

Wanneer je 500 euro wilt lenen en dit geld wilt lenen zonder bank zijn er diverse mogelijkheden. Vraag een kleine lening met een korte looptijd aan wanneer je te maken hebt met een eenmalige, onverwachte uitgave die je met je volgende salaris kunt terugbetalen. Verwacht je vaker extra geld nodig te hebben? Dan kun je het beste kiezen voor een doorlopend krediet, een flexibele lening waarmee je altijd geld achter de hand hebt voor onverwachte uitgaven. Let op: geld lenen kost geld. Dit geldt ook voor kleine leningen waarvan de rentepercentages vaak hoger liggen dan bij andere kredieten. Bij het afsluiten van een minilening is het van belang dat je een persoonlijke garantsteller kunt aandragen. Kun je dit niet? Dan betaal je garantiekosten, waardoor je fors meer geld kwijt bent aan je lening.
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This