Als je extra geld nodig hebt, kun je verschillende bedragen lenen. De hoogte van je maximale leenbedrag is afhankelijk van je inkomen en je woonlasten.

Daarnaast is het te lenen bedrag natuurlijk ook afhankelijk van je leendoel. Wil je een auto kopen of je studie betalen of een bestaande lening aflossen? Of ben je op zoek naar extra bestedingsruimte? Soms is een bedrag van 2500 euro lenen al genoeg om even uit de problemen te zijn. Maar als je een caravan wilt kopen of een wereldreis wilt maken dan heb je meer nodig.

Welke leenvorm kies je?

Wil je 2500 euro lenen dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ben je echt op zoek naar extra bestedingsruimte dan kun je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een flitslening of minikrediet valt dan af, bij deze leenvorm kun je bedragen lenen tussen de 100 en 1500 euro.
PERSOONLIJKE LENING

Weet je dat je precies 2500 euro wilt lenen en wil je dit ook direct kunnen besteden? Dan kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Deze lening heeft een vaste looptijd en een vast rentepercentage. Je weet daardoor precies waar je aan toe bent. Hierdoor kun je ook berekenen wat de kosten van je lening zijn.

DOORLOPEND KREDIET

Een andere mogelijkheid is het doorlopend krediet. Bij deze leenvorm heb je meer flexibiliteit omdat je zelf kunt bepalen hoe en waar je het bedrag opneemt. Je lost elke maand af en betaalt rente, maar alleen over dat deel wat je daadwerkelijk hebt geleend. Je kunt wat je hebt afgelost ook weer opnieuw opnemen. Hierdoor kun je uiteindelijk ook meer dan 2500 euro lenen maar hier betaal je natuurlijk ook steeds weer voor. De rente is variabel, dat betekent dat deze gedurende de looptijd van de lening kan dalen of stijgen. Doordat je niet weet hoe lang de lening uiteindelijk loopt, wat de rente gedurende de looptijd zal zijn en hoeveel je leent en weer aflost, is het niet mogelijk om vooraf al de kosten van het doorlopend krediet te bereken.

Toetsing bij Bureau Krediet Registratie (BKR)

De meeste geldverstrekkers toetsen jouw aanvraag eerst bij het BKR. Bij Bureau Krediet Registratie worden alle leningen geregistreerd. Ook betalingsachterstanden worden geregistreerd. Bij het BKR kan de geldverstrekker bekijken of het verantwoord is om geld aan jou te lenen en hoe jij in het verleden om bent gegaan met leningen. Heb je een zogenaamde negatieve registratie? Dan zal een geldverstrekker jouw leningaanvraag weigeren. Het risico dat de lening niet terug wordt betaald is immers groot. Er zijn wel kredietverstrekkers waar je 2500 euro kunt lenen zonder BKR toetsing. Hier zijn echter vaak wel hoge kosten aan verbonden. Heb je een negatieve BKR registratie en kun je op korte termijn je lening ook weer aflossen? Dan kun je ook bekijken of het mogelijk is om minder te lenen en een minilening of flitskrediet af te sluiten.

Een gratis adviesgesprek bij Geldshop.nl

Op Kredietverstrekkers.com vind je een aantal betrouwbare aanbieders van leningen. Eén daarvan is geldshop.nl. Hier kun je vanaf 2500 euro lenen. Wanneer je hier een offerte aanvraagt kun je kiezen voor een gratis adviesgesprek. Je wordt dan gebeld door een adviseur die samen met jou bekijkt wat je financiële situatie is en waarvoor je wilt lenen. Aan de hand van dit gesprek ontvang je een offerte met daarin het beste aanbod voor jouw specifieke situatie. Je krijgt dus echt advies op maat. Wil je dat liever niet? Dan kun je ook zelf je lening samenstellen. Dit wordt execution only genoemd. Het is dan wel belangrijk dat je je goed inleest zodat je weet wat er van je verwacht wordt en waar jij je aan verbindt.

Online offertes opvragen

Je kunt gemakkelijk en snel online offertes opvragen. Je hoeft dus niet naar een bank of andere instantie maar kunt gewoon gemakkelijk vanuit je eigen huis op een moment dat het jou uitkomt alles aanvragen en regelen. Bij je aanvraag heb je de volgende documenten nodig.

Veel aanbieders accepteren geen foto’s of screenshots. Ook mag je geen dingen doorstrepen. Je moet dus echt een kopie van de originele documenten opsturen. Kijk voordat je documenten verstuurd eerst naar de eisen die de verstrekkers hieraan stelt. Zo voorkom je dat je aanvraag wordt afgewezen omdat je stukken niet voldoen en het hele proces zo langer duurt dan nodig.

Deze documente moet je bij de hand hebben

  • Een geldig legitimatiebewijs van jou en je eventuele partner
  • Een bewijs van inkomen zoals een salarisstrook of een uitkerings- of pensioenspecificatie
  • Bankafschriften waarop staat hoeveel je aan huur of hypotheek betaalt

Geld lenen met een partner

Zoals al eerder genoemd is ook het inkomen van je partner belangrijk bij het aanvragen van een lening. Als je een huishouden deelt, ben je samen verantwoordelijk voor het aflossen van de lening. Dit betekent dat je partner ook moet tekenen en dat je ook zijn of haar gegevens en salarisspecificatie nodig hebt. Daar staat tegenover dat je vaak wel een lagere rente krijgt als je samen een lening afsluit. Met twee salarissen is het risico van de geldverstrekker immers lager. Zeker als je 2500 euro wil lenen, is dat bedrag met twee salarissen redelijk snel af te lossen.

Geld lenen kost geld

Naast geldshop.nl zijn er meer aanbieders waar je geld kunt lenen als particulier. Blijf altijd alert op verborgen kosten en onthoudt dat geld lenen geld kost. Elke lening moet je gewoon weer terugbetalen, inclusief rente. Het kan dus lonen om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let hierbij op het rentepercentage maar ook op de looptijd en de mogelijkheid om tussentijds boetevrij af te lossen. Zo vind je de meest voordelige lening voor jouw situatie.
Persoonlijke lening afsluiten
Facebook Reacties

Gerelateerde berichten

21 DECEMBER 2018

Lening verhogen

Heb je een lopende lening maar wil je gedurende de looptijd je lening...

25 APRIL 2018

Een persoonlijke lening...

<span style="font-weight: 400;">Heb jij in het verleden een persoonlijke...

20 APRIL 2018

5000 euro lenen? Slim lenen...

Misschien heb je al eens gelezen over het afsluiten van een lening. Wanneer...

Share This